T O P
Dettelbacher

Ontroerende zaak dit.


Bobjeee

Uit onze gegevens blijkt dat u geen rijke vriend heeft. Daarom hebben wij alvast voor u ingevuld dat u geen woning in bezit hebt.


AdmirableProject259

De waarheid doet pijn...


Sphinx-

De Belastingdienst heeft geen chill.


OldWiseMann

Dit is wel een fotowinkeltje hoor


PePziNL

Chiller kunnen we het niet maken. Wel realer.


Weazelfish

r/medejongeren


ConwayTwitty91

Na 1990 had ik nog begrepen maar dit is toch echt based


digletttrainer

Ik denk niet dat based betekent wat jij denkt dat het betekent


cheesypuzzas

Waarom wordt dit gedownvote? Based is toch positief en de commenter bedoelt het negatief?


digletttrainer

Orgineel betekende based "based on facts" maar die betekins is een beetje verloren gegaan. Geen idee waarom ik gedownvote wordt.


leech_of_society

Ja based is volgens mij volledig omgedraaid kwa betekenis. Let niet op downvotes de reddit hivemind zuigt en uiteindelijk zijn het toch nep punten.


TobiasCB

Ik weet dat het een oude post is maar origineel betekende based gebruiker van freebase cocaïne. https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Based%20God


Beer_Villain

G E B A S E E R D Dat is de taal die de jeugd hier spreekt (ofzo, weet ik veel).


ivolimmen

Ik denk dat hij 'biased' bedoelde


Benimation

Ik denk het niet


OldWiseMann

Job


jobvn17

Nou


Bowling_pins_10

Kouder


wowmisand

Belastingdienst weet wat er speelt


GoodAlicia

Well, ze zijn bij de belasting in ieder geval realistisch. Dat iemand geboren na 1980 bijna geen huis meer kan kopen.


TheMamid

(misschien goed om erbij te zeggen dat ik dat er zelf in geshopt heb)


GoodAlicia

Ah. Ach het had wel zo kunnen zijn. haha. Ik en mijn vriend weten al, dat wij nooit van ons leven een huis kunnen kopen. (1989 en 1992)


TylerPerry19inch

Hopelijk een troostende gedachte voor je: ik heb afgelopen jaar een huis gekocht en ben uit 1993 en mijn vrouw uit 1994. Maar het voordeel is dan wel dat wij beiden niet hebben gestudeerd en dus niet de bijbehorende schuld hebben opgebouwd.


[deleted]

Vraagje uit nieuwsgierigheid, maar wat voor banen zijn er tegenwoordig nog te vinden zonder gestudeerd te hebben?


jfishy98

Alles in techniek (IT etc) en vakmanschap. Hier telt ervaring meer dan een studie.


minibral

Tegenwoordig? We hebben al een aantal jaren een academici probleem. Wel eens gebeld voor loodgieter, keukenboer of iets dergelijks.


maxx2w

Wat voor academische wereld kom jij uit als je dit moet vragen? 😅


[deleted]

Ik zit nu in mijn 6e jaar van het vwo dus ik joor alleen maar over universitaire studies die me geen reet uitmaken, dus ik was nieuwsgierig naar de andere opties.


leech_of_society

Ben na mn 4e jaar gestopt met dat gezeik. Ben nu 20 en verdien 2k netto. Niet een doctors salaris maar boeie. Over een jaar heb ik een vast contract en koop ik met mijn vriendin en beste vriend een huis. Kijk naar wat je wil bereiken, stel je verwachtingen wat realistischer bij, en doe vooral wat je het blijste zal maken. Overigens als je automonteur wil worden heb je geen 6 jaar aan vwo verpest. Val niet voor de "sunk cost fallacy". Er is veel vraag naar vakmensen, en je manager heeft ook vwo gedaan. Die herkent echt wel dat jij meer hersenen hebt dan de gemiddelde monteur. Er is nog meer vraag naar slimme mensen in deze sector, je komt overal met gemak binnen. En als je hard werkt, slim bent, en je best doet kan je het erg ver schoppen.


[deleted]

Thx man, fijn om te horen dat t hoe dan ook wel leuk wordt in mn leven, die heb ik af en toe ff nodig


maxx2w

Ahh de middelbare school waar ze constant vertellen dat je zonder gestudeerd te hebben niks kan bereiken tenminste dat was bij mij, nu ben ik 22 en heb een eigen huis 😅. Waar ligt wel je interesse qua studie?


[deleted]

Ik wil een studie doen die wat meer handenwerk is en met auto's te maken heeft, maar ik ga sowieso een tussenjaar nemen dus heb nog zeeën van tijd


maxx2w

Ahh interessant, succes met je tussenjaar kerel


Azzacura

Hou je van sleutelen of rijden? Sleutelen: ga in je tussenjaar kijken naar opleidingen/stages als monteur. Je hebt hierin veel opties; je kan een gewone automonteur worden, maar je kan ook doorstuderen voor vliegtuigmonteur of bij defensie proberen te gaan. De MBO opleiding voor automonteur kun je versneld doen (1 jaar) of als BBL opleiding waarbij je gelijk praktijkervaring opdoet én het minimum uurloon krijgt. Rijden: Ga eens naar een testdag voor vrachtwagenchauffeur. Afhankelijk van het bedrijf dat je kiest kun je 15 uur per dag zitten, of hele korte stukken rijden en dan een uur fysiek werk verrichten voor je weer verder rijd. Er is veel variatie. Die testdagen bestaan uit een klein praatje en een proefles met de vrachtwagen, waarna jij te horen krijgt of je in aanmerking komt voor financiering van je rijbewijs door een bepaald uitzendbureau en hoeveel lessen je nodig zou hebben. Om dit traject in te gaan hoef je nog geen autorijbewijs te hebben, die haal je tijdens de opleiding. Wat je ook kiest, ik raad je ten zeerste aan om in je tussenjaar *iets* te doen waarvoor je betaald krijgt en wat je op je CV kan zetten. Je bent nu nog jong dus aantrekkelijk voor bedrijven vanwege je lage uurloon, en als je straks een HBO diploma hebt met 0 werkervaring is een baan vinden een stuk lastiger dan wanneer er zelfs iets ongerelateerds opstaat als vakkenvuller. Het hoeft geen volle werkweek te zijn, 8 uur per week is ook goed, zolang je het maar wel langer dan een paar maanden volhoud.


Bowling_pins_10

Ik ben na het vmbo gewoon aan het werk gegaan, kan prima


Azzacura

Ik herken dit heel erg. 2 nutteloze HBO opleidingen gedaan omdat ze het op school letterlijk NOOIT hadden over studies die niet over geldbeheer/onderzoek gingen, en later heb ik een MBO 2 opleiding gedaan waarna ik nu een veel leuker beroep heb dan ik anders had gehad. Dankzij school heb ik 5 jaar van m'n leven verspild aan nutteloze opleidingen, terwijl ik ook gewoon direct na de middelbare deze opleiding had kunnen doen.... De voorlichting over banen en opleidingen moet echt veel beter in grote steden.


TylerPerry19inch

Antwoord: Operations Manager bij een MKB van +-30 man. Ben jong gaan werken en heb mij via verschillende werkgevers steeds opgewerkt. Van vakkenvuller in retail tot huidige functie. Edit: en vrouw dankzij interne trainingen nu salarisadministratie


DutchWarDog

Als je niet op kamers gaat en een beetje zuinig bent is het overigens ook niet moeilijk om met weinig studieschuld een diploma te halen


Azzacura

Niet iedereen heeft de luxe om én in de buurt van de school te wonen én een fijne thuissituatie te hebben.


Waswat

Geb. in 1988, heb veels te lang gedaan over mijn studie en niet af kunnen ronden, toch nog een "woning" (appartement) kunnen kopen 2.5 jaar geleden. ~60 m3 voor iemand die alleenstaand is, is gelukkig nog te doen. Werd me grappig genoeg afgeraden door een collega die dacht dat de woningprijzen hard zullen crashen... Ben blij dat ik niet naar hem luisterde.


GoodAlicia

Wij konden 5 jaar geleden kiezen uit: - bovenin een flat zonder lift. - piepklein 40m2 - zwaar verouderd en moest voor een ton verbouwd worden. - tokkie buurt. Dus we hebben toch maar voor sociale huur gekozen.


Waswat

>bovenin een flat zonder lift. Yep dat heb ik, gelukkig nog wel maar 3 verdiepingen.


Bassieh

Waarom niet dan? Wij zijn zelfde bouwjaar en hebben in 2014 gekocht (op een plek waar niemand wilde wonen) 8 jaar later met 5ton overwaarde verkocht. Het is een loterij maar niet onmogelijk (obv je leeftijd)


GoodAlicia

Wij kunnen niet verbouwen, mijn vriend heeft 2 linker handen en ik heb er het verstand niet van. Dus huizen waar bij flink verbouwd moet worden gaat hem niet worden. Wij kunnen niet in the-middle-of-nowhere gaan wonen ivm met het werk van mijn vriend. qua inkomen is er ook gewoon niet genoeg. Mijn vriend werkt full time en ik heb een uitkering en ben 100% afgekeurd. Dus wij blijven in de sociale huur woningen zitten.


Bassieh

Jullie tijd komt ook zeker wel!


GoodAlicia

Hahaha sorry ik geloof niet in sprookjes. De woning prijzen worden alleen maar hoger en hoger. Misschien als ik ooit een goede erfenis krijg.


AwesomeFrisbee

Je zegt het al, op een plek waar niemand wil wonen...


Bassieh

Toen was het geen gewilde plek nee, toen ik verkocht stonden de chirurgen en bankiers in de rij. Als simpele ziel had ik mazzel. Ik bedoel maar, gooi de handdoek niet in de ring


Tr0mpettarz

Je kunt wel een huis kopen, maar niet het huis wat/waar je wilt. Dat is wat anders. Onderstaande link is 173 m2 voor 125.000 in Zuid Limburg. https://www.funda.nl/koop/hoensbroek/huis-42033142-hoofdstraat-220/


Knawie

[Zo kan ik ook een Tesla kopen ](https://www.bol.com/nl/p/nezr-auto-speelgoed-jongens-tesla-model-s-modelauto-geluid-licht-1-32-wit/9300000063721497?referrer=socialshare_pdp_androidapp)


Raivion

Dat is bieden vanaf, en de staat van het huis is slecht dus daar moet je nog flink in investeren. Plus niet iedereen heeft de vrijheid om naar zuid Limburg te verhuizen. Maar als je samen een leuk inkomen hebt, wat spaargeld en geen (studie)schuld is het zeker wel te doen op veel plekken. Maar dat neemt niet weg dat het gewoon achterlijk duur is geworden.


dutchah

Je mist mog het belangrijkste nadeel: je verhuist *richting* Belgie.


Astilaroth

Tja in de Zaanstreek heb je ook huizen onder de 2 ton. Fundering optioneel.


GoodAlicia

Dan mag je wel eerst voor een ton gaan verbouwen en zoeken naar verborgen gebreken. Want laten wij eerlijk zijn: Dit is een gevalletje van 'te mooi om waar te zijn'


Azzacura

Dat huis is geen €125k, want je moet flink investeren om er in te kunnen leven. 1. Het is enkelglas, dus reken een extra €20k voor nieuw kozijnen en glas 2. De keuken is sterk verouderd, dus reken een extra €4k minstens. 3. De badkamer zal ook een keer moeten worden aangepakt, meestal als het er zo oud uit ziet is er gebrekkige ventilatie wat tot schimmel of hoge schoonmaakkosten wat leiden. 4. Waarom is er een wc in de slaapkamer? 5. Serieus, waarom staat die wc daar?! 6. Je hebt niet eens een tuin 7. Het is Zuid-Limburg, dus tenzij je een bullshit kantoorbaan hebt waarbij je 100% thuiswerkt zal je hier niet heen kunnen verhuizen. 8. Het is Zuid-Limburg, dus je moet een spaarpotje van €20k hebben voor het geval de boel weer overstroomt, aangezien de verzekering dat niet dekt.


paranormal_turtle

Moet je nagaan hoe geloofwaardig het is in deze tijd hahaha


MrZwink

Ik ben van na 1980 en heb een huis. (Sorry not sorry)


teymon

Same. Kreeg 7k terug. Lekker man.


Cutlesnap

Onthoudt kinders, het is pas echt goede satire als mensen denken dat je echt Ierse baby's wilt eten.


TheGreatDownvotar

Geshopt of met element inspect? ;)


noknam

Het is pijnlijk dat ik (en menig ander waarschijnlijk) Brit met zekerheid kon zeggen of het nep was of niet.


SkitNL

Ben van 1990 en heb al 5 jaar een huis. Als je nu met 18 bent oke... Mar als je gvd 42 bent en je hebt je kansen gemist een paar jaar geleden... Tja... Dan ligt het aan je uitgave patroon. Poor people will be poor people.


itshighnoon94

Kom uit ‘94 en heb vorig jaar een woning gekocht. Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is niet onmogelijk. (Zonder jubeltonnen e.d. btw)


TheMamid

Extreem grote speler


silverball64

Same. '99 hier, twee jaar geleden een rijtjeswoning gekocht in de polder .


FlandreHon

Humble brag


itshighnoon94

Ik snap niet dat dit als pochen gezien kan worden.


longjonsilver13

Bijna iedereen op Reddit is mentaal 12 als het op woningen aan komt en papegaaid elkaar na over “hoe slecht” alles is. In het echt leven heeft men het ook lastig, maar worden er nog genoeg huizen gekocht en verkocht door millennials. Maar dat geeft geen upvotes of zo


Loodyeeter

holyshityoufuckingkilledherdude.jpg


SirLongSchlong42

Mn oma is overleden vond ik zelf bestwel ontroerend maar oke.


Axersion

Gecondoleerd 🫂


plumo

Uit onze gegevens blijkt dat u geen dames hebt. Daarom hebben we alvast ingevuld dat u geen fiscale partner heeft.


Criminelis

1983 hier. Inmiddels voor de 4e keer een huis gekocht. Ben begonnen in 2009 in een appartementje. Ik had dan wel voordelen zoals startersubsidie en aflossingsvrije hypotheek. Maar dat had iedereen uit dat jaar kunnen hebben.


Saliemeier

Hier, een sticker in de vorm van een 🦤


marciso

Doe mij een huis dan als je er toch 4 hebt


Criminelis

Helaas, ik heb er ook 3 verkocht!


Azzacura

Volgens mij bedoeld hij dat hij steeds iets groters/beters koopt en zijn oude verkoopt


marciso

Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk


Azzacura

Waarschijnlijker dan 4 huizen bezitten en op deze subreddit posten


ApprehensiveAge1028

Ben zelf geboren in 1987, eerste woning (appartement) gekocht in 2011 en 2e woning (vrijstaand) in 2020 gekocht is misschien ook een kwestie van geluk hebben en op het juiste moment de goede keuzes maken…


[deleted]

[удалено]


Criminelis

Wat heeft de marktcrash te maken met het jaar waarin je geboren bent?


Joezev98

Marktcrash = met erg lage prijzen een huis kopen + erg lage rente over je hyptoheek. Dat je dan tien jaar later dat huis met enorme winst kan verkopen en zo een nieuw huis kopen, is niks bijzonders.


Criminelis

Geboortejaar = het jaar waarin je bent geboren + je aantal verjaardagen = het jaar waarin we nu leven. Niks bijzonders inderdaad.


BeardedLegend_69

Geboren in 1999 en ik heb vorige week voor mijn eerste woning getekend. Het is wel degelijk een kwestie van geluk en keuzes.


MidnightBeast06

beetje gemeen, rijksoverheid


MPaulina

Dus iedereen onder de 43 kan geen huis bezitten.


Henk_Potjes

Based Belastingdienst be like: Leuker kunnen we het niet maken, wel....)


ivolimmen

Ik heb die wijziging niet gemaakt. Ik mijn collegas eens vragen...


DaDoctorrr

Het valt toch best mee hoe erg het is?


[deleted]

Hahahha


8l00dl1ne5

leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.