T O P
  • By -

mr_werty

Πρώτη φορά το ακούω. Αν η τράπεζα σε συμβούλεψε να πάρεις τηλ την αστυνομία καν'το.


Zaitton

Γενικά σαν πολιτική ξενοδοχείου είναι συχνή στο εξωτερικό η εγγύηση (ιδιαίτερα στην Αμερική) και βγάζει και νόημα. Αν εσύ πας στο δωμάτιο και το καταστρέψεις, δεν έχουν κάποιον πρακτικό τρόπο να σου πάρουν τα λεφτά μετά αν δεν έχουν μια εγγύηση (δικαστήρια κτλπ είναι πιο ακριβά από την ίδια την ζημιά). Το θέμα είναι ότι το να γράψουν τα στοιχεία σου σε χαρτί είναι τεράστιο λάθος. Όχι μόνο κινδυνεύεις από κλοπή αλλά και να μην κλαπούν εσύ ξέρεις ότι για το υπόλοιπο της ζωής της κάρτας μπορεί να έχει μια φωτογραφία/κάποιο αντίγραφο και να σε χρεώσει από το πουθενά. Το σωστό είναι να κάνουν επιτόπου στην κάρτα μια χρέωση 200€ και αυτή να παραμείνει στο processing στάδιο μέχρι να φύγεις, όπου μετά απλά στην ακυρώνουν (έτσι γίνεται στο εξωτερικό). Ωστόσο ακόμη και αυτό πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στο booking ώστε να ξέρει ο κόσμος τι τον περιμένει.


L_Constantinos

Η εγγύηση σε τέτοιες καταστάσεις είναι με την μορφή δέσμευσης ποσού στην πιστωτική.


Zaitton

Στο εξωτερικό μου το έχουν κάνει και σε χρεωστική στο παρελθόν. Δεν τους σταματάει κατι.


L_Constantinos

Εμένα το κάνουν πάντοτε σε ενοικιάσεις αυτοκινήτου. Απλά γίνεται μέσω πλατφόρμας, όχι να κάτσει κάποιος να γράψει στο χέρι.


Zaitton

Ναι αυτό λέω. Κατευθείαν χρέωση, όχι στοιχεία σε χαρτί. Απαράδεκτο αυτό.


_vmilon_

Εχω παει σε Ρωμη και Αμστερνταμ και μας ζητησανε εγγυηση και στις 2 περιπτωσεις. Ομως μιλαμε για εγγυηση του τυπου 10-20€ το ατομο.Επισης απλα μας χρεωνανε την καρτα κατα την πληρωμη και η εγγυση μου επιστρεφοταν στο checkout, ποτε δεν μας ζητησανε στοιχεια.


throwawaygreek1

Όσο καλύτερο ξενοδοχείο τόσο παραπάνω ζητάνε. 500 ΄ήταν η εγγυηση σε αυτό που ήμασταν πρόσφατα στην dc.


JaB675

> Αν εσύ πας στο δωμάτιο και το καταστρέψεις, δεν έχουν κάποιον πρακτικό τρόπο να σου πάρουν τα λεφτά μετά αν δεν έχουν μια εγγύηση (δικαστήρια κτλπ είναι πιο ακριβά από την ίδια την ζημιά). Αυτές οι προκαταβολές και εγγυήσεις αφορούν ακυρώσεις διαμονής, όχι ζημιές. Κανείς δεν σου ζητάει εγγύηση με το σκεπτικό ότι μπορείς να κάνεις ζημιά. Η εγγύηση καλύπτει το ενδεχόμενο να ακυρώσεις την τελευταία στιγμή και τώρα έχουν άδειο δωμάτιο.


Zaitton

Κάνεις λάθος


HaveADrunkDay

Μας ετυχε σε ξενοδοχειο στο λονδινο. Μας ειπε οτι ηταν τυπικο. ε αφου ηταν τυπικο γραψαμε εναν αριθμο καρτας που βγαλαμε απο το μυαλο μας. :p αλλα σε καμια περιπτωση δεν μας πιεσαν να δωσουμε τα στοιχεια ποσο μαλλον το CVV


baggos12345

Στο κάτω κάτω βάλε ένα ψηφίο λάθος στον 16ψηφιο κι άλλο ένα λάθος στον 3ψηφιο και όλα κομπλέ. Ακόμα κι αν τύχει ενώ είσαι στο ξενοδοχείο να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σου, μπορείς να πεις ότι έκανες λάθος


jimhellas

Εγώ έπαθα σοκ με τον Κωτσόβολο. Έκανα δόσεις για πρώτη φορά και διαπίστωσα ότι δεν έχουν αυτοματοποιημένο σύστημα online πληρωμών. Εάν θέλεις να πληρώσεις με την κάρτα σου, πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στα κεντρικά, να δώσεις τα στοιχεία της κάρτας σου(!!!) και να κάνει την πληρωμή ο υπάλληλος... Παρόμοιο σοκ είχα πάθει όταν έκλεισα κάτι εισιτήρια από Αθήνα για Κυκλάδες, όπου η εταιρία ήθελε να πληρώσω μέσω τηλεφώνου, δίνοντας τα στοιχεία της κάρτας μου. Ευτυχώς, έχω Revolut. Οπότε, απλά δημιούργησα μια ψηφιακή κάρτα μιας χρήσης και έκανα τη δουλειά μου...


koutelitis

Ξανακοίταξέ το αυτό με τον Κωτσόβολο. Έχω κάνει δόσεις και μου έρχεται μνμ στο Viber από εθνική κωδικός να πληρώσω σε πλατφόρμα.


jimhellas

Πληρώνω μέσω e banking κ μεταφορά χρημάτων προς το παρόν. Δεν με ενημέρωσαν για άλλο τρόπο, ούτε φαίνεται κάτι άλλο στις πληροφορίες στο site. Θα τους ξαναρωτήσω όμως, τώρα που το ανέφερες αυτό. 👍🏻


Due_Target7414

Σου ανοίγει ένα κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής τύπου RF όπως πληρώνεις το ρεύμα,ΟΤΕ κλπ και απλά κανείς κατάθεση μέσω e-banking. Τον τρόπο με τα στοιχεία της κάρτας μέσω τηλεφώνου το έκαναν με το lockdown για να μπορούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να κάνουν τις πληρωμές τους. Τηλεφωνικά δεν το κάνει μόνο ο Κωτσόβολος αλλά και πολλές άλλες εταιρίες


harisnikolop

Δεν κάνει λάθος. Το ίδιο μου έχει συμβεί και εμένα με Κωτσοβολο


TouristBeneficial811

Ότι έχω αγοράσει από Κωτσόβολο τα τελευταία 2 χρόνια, τα έχω βάλει κανονικά με δόσεις σε κάρτα χωρίς πρόβλημα. Εκτός αν δε μιλάς για πιστωτική κάρτα.


jimhellas

Για χωρίς πιστωτική λέω...


TheCockatoo

Ποτέ και για κανένα λόγο να δώσεις κωδικό κάρτας. Report στο booking και στην αστυνομία.


Kitsosp

Όταν είχα πάει Αμερική σε ένα ξενοδοχείο, μου πήραν εγγύηση μέσω της πιστωτικής μου κάρτας αλλά χρησιμοποιώντας κανονικά POS. Όπως κάνουν στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Αυτό που έκανε είναι τέρμα παράνομο και δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανε έτσι όπως το έκανε αν απλά ήθελε εγγύηση.


tynsdahl

Report στο Booking. Έχω κλείσει άπειρες φορές ξενοδοχείο με Booking και ΠΟΤΕ δεν μου έχει τύχει αυτό.


platinum_hand

Δεν είναι απάτη. "Προβληματική" πολιτική ξενοδοχείου είναι. Συνήθως αυτό που κάνουν είναι η δέσμευση/προεγκριση του ποσού από την κάρτα σου. Προεγκριση σημαίνει πως δεσμεύεται το ποσό από την κάρτα σου αλλά δεν το παίρνει το ξενοδοχείο. Σαν προσωρινό πάγωμα. . Στην ουσία ζητάνε από την τράπεζα σου να σου δέσμευσει ένα ποσό με την λογική πως άμα γίνει ζημιά η χρησιμοποιήσεις κάποια έξτρα υπηρεσία και αρνηθείς να πληρώσεις στο checkout να τραβήξουν την χρέωση από την προεγκριση. Είναι μια πρακτική που κάνουν κάποια ξενοδοχεία στην Κέρκυρα γιατί έχουν τύχει πελάτες που αρνούνται να πληρώσουν έξτρα χρεώσεις η ζημιές. Let me guess σε ξενοδοχείο της Mayor έκλεισες λογικά.


DioAnd

Έχοντας δουλέψει στη Mayor, όποτε και να περνούσα από τη ρεσεψιόν, όλο κάποιος κλαιγόταν λόγω τετοιων ασυνεννοησιών.


Key-Consideration530

Απάτη δεν είναι , προβληματική πολιτική ξενοδοχείου είναι. Εγγύηση μου έχει τύχει να μου ζητήσουν κάποιες φορές στο εξωτερικό αλλά αυτό με τα στοιχεία της κάρτας είναι αδιανόητο. Συμφωνώ να πάρεις την αστυνομία.


throwawaygreek1

>Απάτη δεν είναι , προβληματική πολιτική ξενοδοχείου είναι. Εγγύηση μου έχει τύχει να μου ζητήσουν κάποιες φορές στο εξωτερικό αλλά αυτό με τα στοιχεία της κάρτας είναι αδιανόητο. Συμφωνώ να πάρεις την αστυνομία. Στο εξωτερικό (Αμερική και Αγγλία) πάντα ζητάνε. Εγγύηση ήθελε και είναι πολυ κοινό με την κάρτα.


nescaffe

Κοινό είναι να βάλει ημιτελή συναλλαγή στην κάρτα ως εγγύηση. ΔΕΝ είναι κοινό να κρατήσει τα στοιχεία της κάρτας εκτός συστήματος.


another_random_bit

Ε ωραια, εχε ενα συστημα οπου θα περναει ο πελατης την καρτα του στο POS ή online μεσω ασφαλους πυλης, τα οποια χρηματα θα επιστρεφονται μετα απο καποιο διαστημα εαν προκειται για εγγυηση. Τα πληρη στοιχεια πιστωτικων καρτων δε θα επρεπε να μοιραζονται ΠΟΤΕ με τριτους.


throwawaygreek1

Ναι δεν διαφωνό απλά γενικά το κάνουν πολλά ξενοδοχεία και Ελλάδα και εξωτερικό.


Anotheronemillennial

εμένα μου έχει τύχει και εξωτερικό πάντως. Συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ σε γνωστό rent bike shop.


ntebis

Πάντως στο εξωτερικό σου κραταν κάποιο ποσό στην κάρτα ως pre authorisation. Τώρα στο ξενοδοχείο που πήγα με κράτησαν 50 δολλάρια


throwawaygreek1

Αυτό θέλανε να κάνουν απλα χειροκίνητα (να πάρουν τηλ κτλπ).


nescaffe

Κάνε τους βούκινο στο booking πρώτα από όλα. Μην είσαι επιθετικός, αλλά τόνισε πως ένοιωθες τα στοιχεία σου να μην είναι ασφαλή, και η κράτησή σου να μην γίνεται αποδεκτή από το ξενοδοχείο (ή ισοδύναμα να πάνε να αλλάξουν τους όρους ενώ είχες ήδη πληρώσει).


soundpriest

Επειδή βλέπω πολλούς να απαντούν, λέγοντας πως είναι λογικο να σου ζητούν όλα τα στοιχεία της κάρτας, όχι δεν είναι λογικο! Λογικο να κρατάει εγγύηση και να δεσμεύει ποσό: ΝΑΙ! Λογικό να κρατάει τα στοιχεία σου με καμία μετάβιβαση ευθύνης και να είσαι ανοιχτός σε διαδικασίες που μπορεί η τράπεζα μετά να σου ρίξει το φταίξιμο, γιατί είναι προσωπικά; ΟΧΙ δεν είναι λογικό. Η τράπεζα δεν θα κάτσει καν να βγάλει το φίδι από την τρύπα εαν εσενα σου βάλαν keylogger και σου κλέψαν κωδικούς ebanking, γιατί να βγάλει εαν τους δίνεις όλα τα στοιχεία σου χωρίς λόγο; Στην τελική εάν θέλει να την κάνει manually ας την κάνει με εσένα εκεί μπροστά.


sotirisdimi

Συγγνώμη αλλά αυτό που λες είναι τελείως λάθος. Καταρχάς να ξέρεις ότι όταν κάνεις κράτηση από booking και βάζεις κάποια κάρτα κατά 90% αυτή η κάρτα πάει ακριβώς όπως την έχεις πληκτρολογήσει, στο ξενοδοχείο οπότε το ξενοδοχείο είναι υπεύθυνο από εκεί και πέρα για την χρέωση της κάρτας σου. Το άλλο 10% είναι να έχεις προ πληρώσει την κράτηση (να έχει πάρει όλο το ποσό η booking, και απλά να δώσει μια δική της κάρτα στο ξενοδοχείο αντί την δική σου για να την χρεώσει). Όμως κατά 90% είναι η πρώτη περίπτωση. Επίσης σε ξενοδοχεία 5 αστέρων τόσο Ελλάδας πόσο μάλλον και του εξωτερικού, τα ξενοδοχεία στην άφιξη παίρνουν μια προέγκριση ανάλογα με την κάθε πολιτική του ξενοδοχείου. Έχουν κάθε δικαίωμα και δεν γίνεται σε μερικά ξενοδοχεία απλά, είναι ο standard κανόνας. Επειδή γράφεις ότι δεν γίνεται να σου ζητάνε την κάρτα και απαγορεύεται. Αυτό είναι ένα λάθος. Αν σου πάρουν προ έγκριση χρειάζονται τα στοιχεία της κάρτα για να γίνει η επιστροφή αλλά και η χρέωση της προ έγκρισης. Οπότε δεν έχει νόημα να πάρουν απλά μια προ έγκριση χωρίς τα στοιχεία της κάρτας. Source: έχω δουλέψει σε ξενοδοχεία είναι η στάνταρτ διαδικασία. Απλά στο ξενοδοχείο του OP μάλλον δεν διαχειρίστηκαν καλά το παράπονο του OP με το να του εξηγήσουν καλύτερα τι γίνεται και εκείνος λογικά έκλεινε πρώτη φορά σε 5αστερο. Ps. Αν δεν θες να αφήσεις κάρτα μπορείς να αφήσεις σε μετρητά το ποσό που ζητάνε και τα παίρνεις στο τέλος στο check out.


soundpriest

εάν δεις δεν είπα πουθενά ότι απαγορεύεται, γιατί απλά δεν απαγορεύεται. Ούτε είπα ότι δεν πρέπει να δεσμεύσει εγγύηση το ξενοδοχείο, το αντίθετο είπα! Είναι λογικό! Είπα όμως ότι δεν είναι λογικό το 2022 να δίνεις το CVV σου σε οποιονδήποτε για να κάνει μια διαδικασία με παρωχημένο τρόπο, χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση που υπάρξει υποκλοπή ή κακόβουλη πράξη. εάν πάει μέσω booking , έχεις τουλάχιστον το booking να κυνηγήσεις. Τώρα έναν υπάλληλο που κάνει μια manual διαδικασία και έχει στοιχεία σου, δεν νομίζω ότι εμπνέει σιγουριά. Θα στο πω πιο απλά, με βάση όσα ξέρουμε πλέον σε σχέση με πριν 10 χρόνια, θα χρησιμοποιούσες σήμερα ένα site που δεν παρέχει κρυπτογράφηση ή κρατάει τα password σου plaintext? Έχω κλείσει δωμάτια, έχω κλείσει αυτοκίνητα , μου έχουν δεσμεύσει εγγύηση σε πιστωτική , cvv να μου ζητήσουν δεν έτυχε.


sotirisdimi

Απλά εξηγώ την διαδικασία που ακολουθούν τέτοια ξενοδοχεία. Πόσο μάλλον όταν είναι αλυσίδες εξωτερικού που ακολουθούν την πολιτική αυτή πολύ αυστηρά. Δεν το δίνεις οπουδήποτε όχι για αυτό βγάζεις δεύτερες και τρίτες κάρτες για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι αστείο να μιλάμε για πιθανή απάτη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν απάτη απλά δεν διαχειρίστηκαν σωστά όλο αυτό που έγινε. Άλλο να κλείνεις δωμάτιο στην κυρία Άννα στην Σέριφο και άλλο στο costa Navarino. Άλλο να νοικιάζεις αυτοκίνητα στο rent a car naxos και άλλο να νοικιάσεις πχ Porche και αντίστοιχης αξίας αυτοκίνητο. Έτσι και αλλιώς αν σου χρεώσει κάποιος την κάρτα απομακρυσμένα χρειάζεται υπογραφή πάνω στο χαρτάκι που βγαίνει. Αν δεν υπογράψεις και μετά ζητήσεις στην τράπεζα άρνηση χρέωσης και δεν στείλει η επιχείρηση χαρτάκι με υπογραφή τότε ακυρώνεται η χρέωση. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα αυτό με το 3ψηφιο όταν η χρέωση γίνεται απομακρυσμένα.


soundpriest

Ξανά, πουθενά δεν συμφώνησα με τον op ότι υπάρχει απάτη, γιατί δεν είναι απάτη. Είναι απλα παρωχημένη διαδικασία η οποία μπορεί να γίνει στην τελική, παρουσία του πελάτη, ειδικά στη δίκη του περίπτωση. Για μένα επίσης δεν μπορείς ούτε είναι λογικό να βγάζεις όποτε θες πιστωτική που έχει συμβόλαιο για συνδρομή , κόστος έκδοσης , διαδικασίες κλπ. Κι εάν χρησιμοποιήσεις χρεωστική φροντίζεις το ποσό που έχει μέσα να μην είναι μεγάλο, ποτέ δεν πρέπει να έχει άμεση σύνδεση με το κυρίως κεφαλαίο σου.


kirlefteris

Το "5άστερο" θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον νόμιμες μεθόδους στις συναλλαγές του, για να μη πω 5άστερες. Και μετά ας κάνει και όλα τα άλλα 5άστερα.


black582

Είναι αντίστοιχη ιδεολογία με την προέγκριση τον αυτοκινήτων που σου κρατάνε ένα ποσό από την κάρτα σε περίπτωση ζημιάς . Δεν λέει κανείς να μην το κάνουν αρκεί να ενημερώνουν σωστά και προφανώς υπάρχουν ήδη επιλογές μέσω POS για δέσμευση ποσού μέσα από την κάρτα που είναι ασφαλές ! Απαράδεκτο να σου ζητήσουν τόσο προσωπικά στοιχεία. Κυριολεκτικά η αστυνομία είναι η λύση εδώ . Αααα και επειδή έτυχε και το συζήτησα με έναν φίλο μου που δουλεύει ρεσεψιόν, το POS τους έχει κράτηση τύπου προέγκρισης για 250 ευρώ ανάλογα τον τύπο του δωματίου. Αλλά αυτοί κάνουν τυπική συναλλαγή χωρίς κωδικούς κάρτας CCV και τέτοια και έχουν σχετική ενημέρωση τόσο στης κρατήσεις του όσο και στο site του ξενοδοχείου.


unden

Ποτέ δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο και καλά έκανες που δεν τα έδωσες


[deleted]

[удалено]


locoayger

Η σε μια στοίβα χαρτιά δίπλα στη ρεσεψιόν .... Source : it support που ο εκτυπωτής είχε κρατήσει δεκάδες κάρτες όρος εκτύπωση στο queue από το μπουκινγκ τέλεια Κομ


tragos6

Απαράδεκτο να ζητάν αυτά τα στοιχεία,ειδικά στοιχεία πιστωτικής και cvv.Σε όλα τα καλά ξενοδοχεία ζητάν η κράτηση να γίνει μέσω πιστωτικής για να μπορέσουν να πάρουν εγγύηση για τυχόν φθορές.Απαράδεκτο το πως στο παρουσίασαν.Κάψτους στο booking.


throwawaygreek1

>Απαράδεκτο να ζητάν αυτά τα στοιχεία,ειδικά στοιχεία πιστωτικής και cvv.Σε όλα τα καλά ξενοδοχεία ζητάν η κράτηση να γίνει μέσω πιστωτικής για να μπορέσουν να πάρουν εγγύηση για τυχόν φθορές.Απαράδεκτο το πως στο παρουσίασαν.Κάψτους στο booking. Εγγύηση θέλανε απλα θέλανε όλη την κάρτα για να κανουν την επιβεβαίωση manually αργότερα


ResearcherPristine45

Και γιατί να κάνουν την επιβεβαίωση μανιουαλι, αυτό δεν καταλαβαίνω. Και επίσης γιατί το υποστηρίζεις τόσο ένθερμα σε κάθε κομμεντ ότι αυτή η διαδικασία είναι οκ.


throwawaygreek1

εχ καλά ναι είναι θέμα το μάνιουαλι αλλά γίνεται. Δεν είναι κάτι παράλογο.


tragos6

Άμα είχε γίνει η πληρωμή με την κάρτα θα έιχαν ότι στοιχεία θέλανε,τώρα χειρόγραφα και με τέτοιο τρόπο δεν τα ζητάς αυτά


throwawaygreek1

Όχι απο το booking. Έχω κ΄λήσει ΑΠΕΙΡΕ΅ φορες για εξωτερικο και εσωτερκό. Το preauthorization γινεται με την κάρτα σου στο ξενοδοχείο το booking δεν τους δίνει αυτά τα στοιχεία.


tragos6

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί από booking,αλλά μια ειδοποίηση θα έπρεπε να υπάρχει ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί έστω.Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά


throwawaygreek1

Το βρήκε το policy ένας άλλος. Το booking έγραφε ότι θέλουν κάρτα για εγγύηση. Δεν τα post πιο πάνω.


tragos6

Ε άμα το ανέφερε τότε είναι λάθος ο τύπος


ArgyroTax

Καλά, το ότι δεν έχω κάρτα δεν πιάνει πια ?


throwawaygreek1

>Καλά, το ότι δεν έχω κάρτα δεν πιάνει πια ? Και πως έκλεισες απο το booking; ΙΝΒ4 μου το έκλεισε η θεία μου


ArgyroTax

Μέσω τραπεζικού λογαριασμού, από ότι βλέπω στο Booking μόνο έτσι μπορείς στο [Corfu Holiday Palace](https://www.booking.com/hotel/gr/corfu-holiday-palace.en-gb.html) >Payment before arrival via bank transfer is required. The property will contact you after you book to provide instructions. για να είμαστε και δίκαιοι λέει επίσης και >Corfu Holiday Palace accepts these cards and reserves the right to temporarily hold an amount prior to arrival.


vasileios13

Ειπανε να αφησει χρηματικη εγγυηση. Αυτο μου εχει τυχει σε πολλα ξενοδοχεια στο εξωτερικο, δηλαδη εγγυηση μετρητης που επιστρεφεται επειδη δεν ειχα καρτα. Οπως γραφουν οι περισσοτεροι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι ζητανε τα στοιχεια της καρτας σε ενα χαρτι, αυτα δεν γινεται να υπαρχουν χυμα σε χαρτια δεξια και αριστερα


chryssa_695

Εμένα μου είχε τύχει σε ταξίδι στο Άμστερναμ με το αγόρι μου, να πάμε να νοικιάσουμε ποδήλατα και να μας ζητήσει ώς εγγύηση να μας βγάλει φωτοτυπία την χρεωστική. Αρνηθήκαμε και φύγαμε. Το θέμα είναι ότι τότε όντας 18 και μην έχοντας εμπειρία με κάρτες, δεν ήξερα ότι για αγορές μέσω ίντερνετ δεν χρειάζεται κάποιο pin, παρά μόνο τα στοιχεία της κάρτας. Πάλι καλά λειτούργησε το ένστικτο ότι κάτι τέτοιο είναι προσωπικό δεδομένο και είναι επικίνδυνο να το μοιραστείς. Προφανώς είναι δικό τους ζήτημα εάν θελουν κάποια εγγύηση, οπότε μπορούν να έχουν και κάποιο ανάλογο ΣΟΒΑΡΟ σύστημα.


Daughterofthemoooon

Υπάλληλος ξενοδοχείου εδώ ! Παντα ζητανε λεφτα για εγγύηση. Αλλα τωρα για τα στοιχεία και το ccv ειναι καπως ύποπτη η πολιτικη του ξενοδοχείου.


Clean_Emotion5797

Παιξ' το τρελιτσα και δωστους το IBAN σου.


Voyaller

Επειδή υπάρχουν πολλές λάθος απαντήσεις, ισχύουν τα εξής: - Μια οντότητα που θέλει να αποθηκεύει στοιχεία πιστωτικών καρτών πρέπει να είναι πιστοποιημένη κατά PCI-DSS. - Δεν υπήρχε λόγος να πληρώσεις 200€ εγγύηση απ' τη στιγμή που (σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) πλήρωσες προκαταβολή στο booking. - Η τράπεζα σου είπε να πάρεις την αστυνομία επειδή προφανώς είναι τσοπάνηδες και δεν πληρούν τις διαδικασίες (βλ. PCI-DSS). - Δεν υπήρχε λόγος να σου ζητήσει εκ νέου τα στοιχεία τις κάρτας απ' τη στιγμή που χρησιμοποίησες service provider (βλ. booking) για την κράτηση. - Θα έπρεπε μόνο να δείξεις (όχι να του δώσεις και να την κρατήσει όπως βλέπουμε συχνά*) την ταυτότητα σου για διασταύρωση των στοιχείων. *Είναι παράνομο να σου κρατάνε την ταυτότητα ενέχυρο.


umunupan

Αν έχεις την όρεξη αστυνομία για να καταλάβουν ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνουν. Επίσης απλά να το διαβάσεις και εσύ και όλοι όσοι το δουν άλλη μια φορά. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε στοιχεία της κάρτας σε κανένα άνθρωπο. Επίσης ούτε και την ίδια την κάρτα.


GSavvage

Το Booking ενίοτε ζητάει κάρτα σαν εγγύηση, δεν θυμάμαι αν ζητάει CVV όμως, και τα στοιχεία της κάρτας είναι ορατά από το ξενοδοχείο απ'όσο μου είπαν σε μια ρεσεψιόν πριν κανένα μήνα. Αλλά τα ξενοδοχεία ποτέ, και δεν θα έπρεπε.


Peripatitis

Μου ετυχε κατι παρομοιο περσι. Υπηρχε ορος στο μπουκινγκ οτι αν ακυρωσω παιρνουν ολα τα λεφτα και το δωματιο που μου εδωσαν δεν ειχε καμια σχεση με τις φωτογραφιες. Μου χαλασαν τις διακοπες


K4t3r1n4

Report στο booking. Αν έχεις κρατήσει και φωτογραφία από το δωμάτιο, ακόμα καλύτερα.


Relax_time_

Κάνε report στο booking. Κάποιος πήγε να σου την κανει σίγουρα. Τα στοιχεία της κάρτας??? και μερικοί λέτε δεν παίζει να είναι απάτη? Από τον υπάλληλο έως τον ιδιοκτήτη, μπορεί να το έχει κάνει οποιοσδήποτε και μπορεί κάποιοι άλλοι να την έχουν πατήσει


Zahoe69

Αριθμός κάρτας: 1234 5678 9012 3456 CVV: 111 Ημερομηνία λήξης 13/26 Όνομα: Βουκεφάλας Μαυροκεφαλίδης Don't steal from me bros


cigeo

Δεν παίζει , κάποιο νούμερο έχεις λάθος μας παρακαλώ , θέλω να πάρω κάτι κάρτες γραφικών :-)


christy95

Έχει τύχει στους γονείς μου στο Άμστερνταμ και επειδή ο πατέρας μου δεν θυμόταν το πιν χρησιμοποίησε χρεωστική που του τα πήραν κατευθείαν τα λεφτά (επιστράφηκαν αργότερα).


Billiauser

Και εγώ το ίδιο θα έκανα, καλό είναι να αφήσεις και μία κριτική στο Google maps αν υπάρχει το ξενοδοχείο εκεί.


Zenpie_

Φίλε, ως πρώην υπάλληλος ξενοδοχείου, βρωμάει πολύ η κατάσταση! Ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να ξαναδώσεις κάρτα είναι μόνο εάν ήταν να κάνεις νέα κράτηση απευθείας σε αυτούς. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, αυτό που έκαναν πάει ενάντια στην πολιτική του Booking και μπορεί εύκολα να τους γυρίσει μπούμερανγκ.


xalasmenintomata

Μήπως να τους δώσεις και κωλο για εγγύηση , έχουν χαζέψει όλοι τους δεν παίζει


AccountingSadness

Είναι μια πολύ κακή πρακτική των ξενοδοχείων που έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Όταν στο POS δεν χρησιμοποιηθεί τον Pin and Chip ή η ανέπαφη συναλλαγή αλλά χρησιμοποιηθεί η χειροκίνητη καταχώρηση των στοιχείων της τράπεζας τότε σε οποιοδήποτε claim από τράπεζα τα χρήματα επιστρέφονται άμεσα στον ιδιοκτήτη. Να μου πεις μπορούν να την χρησιμοποι΄ήσουν online αλλα ναι σε καμία περίπτωση μην δώσεις τα στοιχεία.


mekios

Online έχουν όλοι πλέον otp


[deleted]

Βρες τα μέλη από 2 3 κανάλια και στειλτους


itsconsolefreaked

Απλο. Ψεύτικα στοιχεία κάρτας.ουτε σαματάς ουτε τιποτα


throwawaygreek1

και το Preauthorization πως θα γίνει; Αν είναι δυνατόν.


VegasGR

Για την εγγύηση πρώτη φορά το ακούω για ξενοδοχείο , μόνο για ενοικίαση αυτοκινήτου ξέρω… καλά έκανες και έφυγες πες μας πιο ξενοδοχείο ήταν να το έχουμε black list!!


fleur_de_lis-620

Μου έχει ζητηθεί πιστωτική για εγγύηση από ξενοδοχεία - δεν μου χρέωσαν ποτέ χρήματα, προφανώς γιατί δεν έκανα καμία φθορά σε δωμάτιο. Στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων δεσμεύουν ένα ποσό και το επιστρέφουν με την λήξη της σύμβασης. Αν είναι αξιόπιστη εταιρεία δεν είναι απάτη, γιατί στο τέλος δεν χρεώνουν τίποτα.


Troll3r_Man

Και γω που δουλεύω σε ξενοδοχείο σεζόν τώρα το καλοκαίρι, στη φόρμα που δίνουν τα παιδιά στη ρεσεψιόν μεταξύ άλλων ζητάνε και αριθμό κάρτας και ημ.ληξης.. Πολλοί πελάτες που έρχονται (ας πούμε 7 στους 10) κάνουν σχόλιο ΑΚΡΙΒΩΣ γι τα στοιχεία της κάρτας και μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν. Το μόνο που λένε οι ρεσεψιονιστ είναι ότι είναι η πολιτική ασφαλείας, ό,τι θέλουν να χρεώσουν το χρεώνουν μπροστά τους κλπ κλπ.. Υπάρχει κάποια μέση λύση για να μπορει και το ξενοδοχείο αλλά και ο πελάτες να είναι οκ σε θέματα εγγυήσεων; γιατί φαντάζομαι αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος που "κρατείται" ο αριθμός της κάρτας ενός πελάτη


movierevision

Σας επαγγελματίας ξενοδόχος, χρησιμοποιώ την Booking για το ξενοδοχείο μου. Η Booking μας δίνει πρόσβαση στην κάρτα σας, σε όλα τα στοιχεία μέχρι 3 φορές. Μπορούμε δηλαδή να την χρησιμοποιήσουμε κανονικά για την πληρωμή μέσω POS. Τα στοιχεία της κάρτας σας ενδεχομένως τα έχουν ήδη από το ξενοδοχείο εάν τα έχετε δηλώσει στην Booking, που 99% των περιπτώσεων είναι απαραίτητο. Δεν είναι απάτη μιας και όλοι οι ξενοδόχοι έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες κάρτες βλέποντας και το ccv. Εάν την χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε κάτι άλλο από το Σκρουτζ πχ, θα χάσουμε την συνεργασία μας με την Booking. Καλά έκανες και δεν τα έδωσες μιας ΕΑΝ τα έχεις δώσει στην Booking. Σαν ξενοδόχους μας δίνει μια ασφάλεια σε περίπτωση εξαπάτησης και σαν πελάτες καλύτερα να έχετε το μαξιλαράκι της Booking.


movierevision

ΥΓ. Το πληρωμένο δωμάτιο δεν σημαίνει ότι παίρνουμε κατευθείαν τα χρήματα. Η Booking μας εκδίδει εικονική πιστωτική κάρτα για αργότερη χρέωση.


Hackerpcs

Στοιχεία δεν δίνεις ούτε να σε απειλούν με όπλο στο κεφάλι, πραγματικά σε καμία περίπτωση και κανένα σενάριο, ακόμα και η Eurobank που ζητάει αριθμούς του PIN για επιβεβαίωση είναι κάκιστη πρακτική. Εάν ήθελαν εγγύηση λες ότι δίνεις είτε μετρητά είτε μεταφορά με e-banking είτε POS που θα επιστραφούν στο φεύγα, στοιχεία της κάρτας ποτέ και σε καμία περίπτωση, τους δίνεις πρόσβαση σε όλα τα λεφτά για debit/πιστωτικό όριο για πιστωτική μέχρι η κάρτα να λήξει στον υπάλληλο, στο αφεντικό και όποιος τύχει να τα δει/φωτογραφήσει εκεί που θα είναι πεταμένα πρόχειρα και ποτέ δεν θα καταστραφούν, άσχετα τι παπάτζες λένε


acadistic12

Γενικότερα συνηθίζεται να ζητάνε μερικές φορές εγγύηση, αλλά 200ευρω εγγύηση μου φαίνεται υπερβολικό. Συνήθως είναι 50€ το δωμάτιο.


TzatzikiWithBeard

Έχουν αρχίσει πολλά ξενοδοχεία να ζητάνε ασφάλεια είτε σε μορφή πιστωτικής είτε ένα ποσό που επιστρέφεται κατά το check-out (και καλά κάνουν). Η Booking στο αναφέρει αυτό πριν κλείσεις αρχικά, αν δεν το αναφέρει τότε τους ενημερώνεις. Τα ξενοδοχεία γενικά έχουν σιχαθεί το νταβατζιλίκι της Booking που όταν πελάτες κάνουν ζημιά και ΔΕΝ έχουν ζητήσει εγγύηση, σου λένε "Ε μα δεν είναι δική μας ευθύνη" παίρνοντας σχεδόν πάντα το μέρος του πελάτη οπότε αυτό είναι ένας τρόπος να έχουν τον κώλο τους καλυμμένο. Προ τιπ: Άλλη φορά κλείσε μέσω τηλεφώνου ή website απευθείας, και καλύτερη τιμή (πρέπει) να πάρεις και το βοηθάς το ξενοδοχείο να ξεφύγει από τον νταβά της Βοοking. Προ τιπ 2: Πάντα να βρίσκεις τοπικά μικρά ξενοδοχεία, αν είναι οικογενειακά ακόμα καλύτερα, και να κλείνεις πάντα direct, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο βοηθάει αυτό.


Kiceres

Άσχετο ραντ, αλλά οι ίδιοι ξενοδόχοι είναι αυτοί που κλαίγονται στις Μαυραγάνες και στις Στεφανίδου ότι δεν έρχονται να δουλέψουν οι νέοι επειδή έμαθαν στα επιδόματα (όντως το είπε τύπος σήμερα το πρωί στο ΟΠΕΝ) και ότι έχουν άριστες συνθήκες εργασίας... Αν φέρονται έτσι στους πελάτες τους, φαντάζομαι τι τραβάνε οι καημένοι οι εργαζόμενοι Επίσης, οφθαλμοφανώς απάτη...


gregkwaste

Εγγυηση εχω δωσει και εγω κανα 30αρι ηταν νομιζω αλλα CCV για κανενα λογο ποτε. Χρησιμοποίησα τη κάρτα για να γινει η πιστωση αλλα μέχρι εκεί.


Ta3iapxHs

Έχουν ξεφύγει. Και όσο δεν αντιδρά κανείς ξεφεύγουν περισσότερο. Πολύ καλά έκανες.


xarmanhs

Γάμησε τους


ComputersAndPunches

Πιο ξενοδοχείο αδερφέ?


idie4you

Corfu holiday palace


ComputersAndPunches

Χμμμμ θεωρείται καλό ρε φίλε δεν ξέρω κανονικά δεν τα ζητάνε αυτά.


esertas

Τα ίδια δεν κάνουν και αυτοί που νοικιάζουν αυτοκίνητο; Σαν εγγύηση και καλά.


It_can_be_postponed

Δεν ζητάνε και cvv


throwawaygreek1

Θα κάναν το approval manually γιαυτό του το ζήτησαν


[deleted]

[удалено]


throwawaygreek1

>Σε ποστ μου πριν λίγες μέρες περιέγραψα την ίδια περίπτωση που μου έτυχε σε ενοικίαση αυτοκινήτου. Και ήθελαν να κρατήσουν και CVV. Συμβαίνει και εκεί. Ναι αυτό λέω. Τελείος νορμαλ. Απλά ο OP είναι Noob και έκανε ότιναναι στο ξενοδοχείο.


soundpriest

Noob ξεnoob υπάρχει διαδικασία για να γίνει δέσμευση ποσού, χωρίς να κρατήσει τα στοιχεία της κάρτας σου! Που θα γράψει η υπάλληλος τα στοιχεία σου; Σε ένα excel? Σε ένα χαρτί; Εάν γίνει κάτι, μπει κάποιος άλλος και σου τραβήξει λεφτά πως θα τα ζητήσεις πίσω; Η τράπεζα σε εσένα θα ρίξει το φταίξιμο, γιατί εσύ έδωσες τα στοιχεία σου, ενώ υπάρχει official τρόπος για την εγγύηση. Επειδή γινόταν παλιά manually δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεται πλέον! Noob είναι στο ξενοδοχείο που δεν είναι up-to-date. Με την ίδια λογική γιατί να μην της δώσει ebanking και να τα καταθέσει στο ξενοδοχείο manually;


glyfokolis69

Μην δώσεις τίποτα δεν ισχύει κάτι τέτοιο πουθενά


SteliosPo

Στοιχεια καρτας ποτέ δεν ζηταει κανενας. Ειναι παρανομο. Και τα 200€ εγγυηση στεκει γιατι τα ζητανε, το καταλαβαινω. Ομως και παλι επρεπε να εχουν ενημερωσει οτι αυτη ειναι η πολιτικη τους ενω εκλεινες. Οχι να στα ζητησουν στη ρεσεπσιον ενω εχεις παει με αλλα μυαλα εσυ εκει. Οποτε ειναι και στις 2 περιπτωσεις λαθος. Το 200€ εγγυηση ομως να ξεκαθαρισουμε οτι δεν θα στα εκλεβαν και οτι συνηθως γινεται γιατι κοσμος κλεβει πραγματα απο ξενοδοχεια κλπ. Δεν την υποστηριζω αυτην την πολιτικη, αλλα το κατανοω, με την προυποθεση οτι ειναι σε ΠΛΗΡΗ γνωση του πελατη οτι αυτη ειναι η πολιτικη τους πριν πληρωσει. Οποτε για να μην τα πολυλογουμε και στις 2 περιπτωσεις ειναι λαθος και θα επαιρνα σιγουρα τηλεφωνο στο booking


throwawaygreek1

>Στοιχεια καρτας ποτέ δεν ζηταει κανενας. Ειναι παρανομο. Τι λες μωρέ; Ότι ναναι. Τηλεφωνική παραγγελία με κάρτα δεν έχεις κάνει; Όλα τα θε΄λουν μπρος και πίσω. Δεν είναι παράνομο. Manual process εγγυηση ήθελε να κάνει το ξενοδοχείο και ο OP είναι noob και δεν ήξερε.


Clean_Emotion5797

>Τηλεφωνική παραγγελία με κάρτα δεν έχεις κάνει; Οχι και δεν θα εκανα ποτε.


throwawaygreek1

Άρα γιατί λες αφου δεν ξέρεις λες είναι παράνομο; Μαλακία opsec σε έτος 2022 είναι. Παράνομο δεν είναι.


Clean_Emotion5797

Δεν ειπα πουθενα αυτο που λες


throwawaygreek1

>Στοιχεια καρτας ποτέ δεν ζηταει κανενας. Ειναι παρανομο.


Clean_Emotion5797

Δεν το εγραψα εγω αυτο


dead_ins1de91

Λοιπόν πολλές κρατήσεις από Booking 1 Η κάρτα με όλα τα στοιχεία είναι ορατή από το ξενοδοχείο και κάνει χειροκίνητη χρέωση στις non refundable η μετά τη λήξη της προθεσμίας ακύρωσης. Ως απόδειξη και αποδοχή από μεριάς σου έχει έναν πακο ολόκληρο σελίδες με την κράτηση σου και με αποδοχή των όρων της. 2 εάν σου ζητά να ξαναδώσεις τα στοιχεία της κάρτας είναι γιατί είναι νέα συμφωνία μεταξύ σας οτι σου δεσμεύει τα 200 ευρώ μέχρι να δει ότι δεν του έριξες Μπιστολι δεν μπορεί να σε χρεώσει την εγγύηση εαν δεν του δώσεις συγκατάθεση και να έχει την υπογραφή σου σε χαρτί. Δεν ξέρω για τα αλλά ξενοδοχεία αλλά εκεί που είμαι Κάνουμε 100 % σίγουρο ότι κανένας άλλος πέρα από αυτούς που πρέπει δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας και ολα καταστρεφονται. Για κάθε χρέωση το ξενοδοχείο έχει υπογραφή του κατόχου και φόρμα συναίνεσης με λεπτομέρειες του χιλιοστού αλλιώς δεν προχωράει σε καμία χρέωση. Αν κάτι έχει χρεωθεί χωρίς να πρέπει μπορείς να το αμφισβητήσεις στην τράπεζα και η τράπεζα θα ζητήσει τα ρέστα σε αυτόν που εκανε την χρέωση. Περνάμε κάρτες από Booking η mail κλπ κάθε μέρα. Είναι το ίδιο που κάνουν οι Αμερικάνοι που δίνουν κάρτα και ο πελάτης υπογράφει στο κουπόνι.


agouraki

Δεν στέκει να σας ζητήσουν τέτοια στοιχεία στο ξενοδοχείο, μια επιβεβαίωση με το τηλέφωνο που δηλώσατε στο booking φτάνει.... πάντως να ξέρετε οι ξενοδόχοι μια χαρά ξέρουν τα στοιχεία της κάρτας σας και το CVV,το booking τους τα στέλνει κανονικά.


iIiiiiIlIillliIilliI

που το ξέρεις αυτό;


agouraki

το ξέρω γιατι δουλεύω σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με booking,και χρεώνω τις κρατήσεις των πελατών με τα στοιχεία των καρτών τους που μας στέλνει το site.


TouristBeneficial811

Έκανα προχθές κράτηση μέσω booking και ένιωσα τρελή ανασφάλεια διαβάζοντας το σχόλιο σου. Δε μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς ότι δεν τα αποθηκεύει ο υπάλληλος για προσωπική του χρήση.


agouraki

Θα σου έλεγα να δουλεύεις κάποια χρεωστική κάρτα ,το booking παντός μας έχει σε στενό μαρκάρισμα με το που ζητήσει κάποιος πελάτης refund και αργήσει λίγο.... Δεν ξέρω τι αυτόματες δικλυδες ασφαλείας υπάρχουν...ποτέ δεν έκανα λάθος να πάρω περισσότερα λεφτά από πελάτη.... Υπάρχει και η υπηρεσία για τον ξενδοχο να αφήσει το booking να κάνει όλες τις πληρωμές αλλά τα λεφτά τα παίρνει πολύ αργότερα,γιαυτο δεν νομίζω να το επιλέγουν πολλοί ...


TouristBeneficial811

Revolut χρησιμοποιώ αλλά και πάλι δε νιώθω καλά


petran79

πρώτη φορά ακούω για εγγύηση. Αυτά γίνονται αν νοίκιασεις δωμάτιο, όχι ξενοδοχείο


LetThingsDrift

Μου έχει συμβεί σε ένα τύπου ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη, πιο πολύ σαν ανακαινισμένο κτίριο ήταν με 5-6 δωμάτια πολύ περιποιημένα και η δικαιολογία τους ήταν ότι δεν έχουν ρεσεψιόν 24 ώρες το 24ωρο αλλά μόνο λίγες ώρες την ημέρα και πως θα μπορούσα να αποχωρήσω χωρίς να το καταλάβουν και να μην πληρώσω η να έχω προκαλέσει ζημιές στο δωματιο κτλ κτλ…Εν τελει τους έδωσα τον αριθμό και το cvv μιας ληγμένης προπληρωμένης που είχα στο πορτοφόλι μου…Από την δεύτερη ημέρα και μετά με ζάλιζαν στα τηλέφωνα στο κινητό μου να πάω να εξοφλήσω την διαμονή μου ενώ είχε κατατεθεί ήδη σαν προκαταβολή 2 βράδια από τα 5 και κάθε φορά με απειλούσαν ότι θα τραβήξουν τα λεφτά μου με το ζόρι από την κάρτα που τους έδωσα αν δεν πάω να εξοφλήσω 😂 το τι γέλιο έριχνα κάθε φορά που μου το έλεγαν δεν λέγεται…Τελευταία μέρα πάω να πληρώσω και τους λέω τραβήξτε τα λεφτά από την κάρτα μου…Προσπαθούσαν ξανά και ξανά και έβγαινε προφανώς άκυρη συναλλαγή…Η απάντηση μου ήταν καταλαβαίνετε ποσό καραγκιοζηδες είστε έτσι; Απλά τους πλήρωσα με την κανονική μου κάρτα και έφυγα αφού τους τα έχωσα και μετά την ξεφτίλα μου προσέφεραν αν ήθελα να ξαναμείνω στο κατάλυμα τους 20% έκπτωση


iPanic7

Δεν είναι απάτη. Είναι ασφάλεια για τον ξενοδόχο. Αν βέβαια η κράτηση ήταν πληρωμένη μέσω της booking τότε δεν είχε τεράστιο λόγο να ζητήσει την κάρτα σου, πέρα από ασφάλεια για ζημιές, room charges κλπ. Πολλά ξενοδοχεία το κάνουν αυτό, διότι πολλοί κλείνουν ξενοδοχείο και ακυρώνουν τελευταία στιγμη. Όταν ο ξενοδόχος πάει μετά να πάρει τα λεφτά από την κάρτα, έστω ότι περάσει, ο πελάτης μπορεί πολύ απλά να κάνει αμφισβήτηση ποσού στην τράπεζα και ο ξενοδόχος να πάρει ένα ριπαπα. Αυτά χωρίς το cvv. Βέβαια και με το cvv μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση αλλά Anyway. Long story short, οσες πιο πολλές "αποδείξεις" έχει ο ξενοδόχος πως ο πελάτης ήταν όντως στο ξενοδοχείο τόσο πιο καλυμμένος είναι. (φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, κάρτας μπρος πίσω κλπ.) Αν η κράτηση σου έχει πληρωθεί με κάρτα, που ξέρει ο ξενοδόχος ότι δεν θα φύγεις και δεν θα κάνεις αμφισβήτηση ποσού; γιαυτό τα ζητάνε όλα αυτά, για είναι όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένοι. Επίσης, αρκετά ξενοδοχεία όντως καταστρέφουν τα στοιχεία μετά την σεζόν ή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικά διάστημα (βάση νόμου, δεν θυμάμαι ακριβώς). Source: δουλευω κρατήσεις σε μεγάλο ξενοδοχείο, με πολλές αμφισβητήσεις ποσών στο παρελθόν.


ducklord

Συγχαρητήρια για την εξήγηση, αλλά το ότι "έχεις εμπειρία από το θέμα" ΔΕΝ το κάνει ούτε νόμιμο, ούτε σωστό. Βλέπεις, αυτό που περιγράφεις είναι αντίθετο ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ σε κάθε κάτοχο κάρτας για το πώς θα πρέπει να τη χρησιμοποιεί. Το να έχει κάποιος ΟΛΑ τα στοιχεία που αναφέρονται επάνω στην κάρτα είναι το ίδιο με το να έχεις ΧΑΣΕΙ την κάρτα (όπου και ο πρώτος τυγχόντας που θα τη βρει θα έχει πρόσβαση στα ίδια ακριβώς στοιχεία). Και τι σου λέει η Τράπεζα να κάνεις αν χαθεί η κάρτα σου (με το "...και κάποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία" να εννοείται); Αααακριβώς: ΑΚΥΡΩΣΗ. Σώρς: το κειμενάκι της νέας κάρτας που μου έχει στείλει η Eurobank και έχω δίπλα μου να κάθεται σε ένα φακελάκι, γιατί παραμέλησα να την ενεργοποιήσω μέχρι σήμερα. Αν θέλεις, πάρε τους και ένα τηλεφωνάκι και πες τους πως "αυτά είναι φυσιολογικά πλάμματα, έτσι γίνονται οι ντουλειές στο Ελλάντα", να σου εξηγήσουν τ' όνειρο.


iPanic7

Προς τι το ύφακι μπρο; το μονο που ήθελα ήταν να ηρεμισω το OP μην νομίζει ότι θα του φάνε τα λεφτά. Συμφωνώ ότι είναι λάθος και ίσως παράνομο πλέον με τους νόμους πολιτικής απορρήτου. Αλλά ΔΕΝ γίνονται μόνο στην Ελλάδα έτσι, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Επίσης, προς ενημέρωση δική σου και όλων, όταν κάνετε κράτηση στην booking και δίνετε τα στοιχεία της κάρτας σας με σκοπό να πλήρωσετε αργότερα στο ξενοδοχείο, τα στοιχεία αυτά φαίνονται στην κράτηση που λαμβάνουν τα ξενοδοχεία. Όλα. Αριθμος Επωνυμία λήξη cvv. Όλα. Ο μόνος τρόπος να μην πάρει το ξενοδοχείο αυτά τα στοιχεία είναι να πληρωθεί η κράτηση απευθείας στην booking. Τότε και μόνο τότε h booking θα μας στείλει μια virtual card δική της για να πληρωθούμε. Σταματα ψάχνεσε να φας τον άλλον και άνοιξε διάλογο. Και ίσως μάθεις κάτι καινούριο και δνε θα χαλάσει η μερα σου.


ducklord

"Το υφάκι" κολλάει στο ότι "φαίνεται κάπως" να λες "δεν είναι απάτη" και ταυτόχρονα "εργάζομαι στον χώρο". Ναι, ΟΚ, το ότι "εργάζεσαι στο χώρο" είναι αυτό που σου επιτρέπει να γνωρίζεις "τι παίζει", αλλά ταυτόχρονα κινεί και υποψίες πως δεν θα έκρινες αρνητικά όποια βλακεία συμβαίνει στο χώρο σου. Όταν, λοιπόν, η επίσημη συμβουλή της τράπεζας είναι να ΜΗΝ δίνει κανείς όλα αυτά τα στοιχεία, διότι κάποιος θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει σε ID theft, και αν χάσεις την κάρτα σου πρέπει άμεσα να δηλώνεις την απώλεια, και εσύ υποστηρίζεις το αντίθετο, πώς λες να φαίνεται αυτό; Ναι, έχουν τα στοιχεία της κάρτας σου και online καταστήματα, μα συνήθως ένα online κατάστημα δεν γνωρίζει επίσης ΌΛΑ τα στοιχεία της ταυτότητας σου, καθώς και μπόλικα στοιχεία για την οικογένεια σου (π.χ. ονοματεπώνυμα και πιθανές ηλικίες) με τα οποία θα μπορούσε κανείς να σε παιδέψει. Όχι, δεν είμαι παρανοϊκός. Πήγαινε να διαβάσεις "πώς έκανε hacking ο πιο διάσημος hacker όλων των εποχών, ο Kevin Mitnick". Τες να μάτεις; ΔΕΝ "έγραφε κώδικα", ΔΕΝ "παρέκαμπτε προστασίες λογισμικού", ΔΕΝ ακουμπούσε καν πληκτρολόγιο. Τουλάχιστον, όχι στις περισσότερες περιπτώσεις. Αντίθετα, βασιζόταν σε στοιχεία σαν τα παραπάνω που "τσιμπούσε" και, στη συνέχεια, είτε συμπλήρωνε με ό,τι άλλο χρειαζόταν μέσω έρευνας, έξυπνων... μαντεψιών, ή απλά λόγω της... γοητείας του και της ικανότητας του στο μπλα-μπλα. Με άλλα λόγια, έχοντας ΜΟΝΟ τα παραπάνω στοιχεία, μπορούσε να "ψήσει" μια υπεύθυνη για να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία του στόχου του, σαν να ήταν αυτός. Οι τεχνικές του αποτελούν βάση του λεγόμενου social engineering και, ναι, θεωρείται hacking. "Social hacking" αντί για "systems hacking". Π.χ. ΔΕΝ είναι παράνομο να... ψάξει κανείς στα σκουπίδια σου. Και ώπ, ένας πεταμένος λογαριασμός (εκτός αν... εσύ τους καις αφού τους πληρώσεις). Αποτέλεσμα; - Όλα τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας σου. - Όλα τα στοιχεία της ταυτότητας σου - Ένας λογαριασμός ΔΕΗ/Τηλεφωνίας από τα σκουπίδια. - Το όνομα της μάνας σου (που κρυφάκουσε όταν μίλαγες στο τηλέφωνο/με την οικογένεια που ήσουν διακοπές). Και τσουπ, ο άλλος έχει σχεδόν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να... κάνει μακροβούτι στον τραπεζικό λογαριασμό σου, και άντε μετά να αποδείξεις πως δεν ήσουν ελέφαντας. Να το τονίσω: ΔΕΝ είναι θεωρίες αυτά που σου λέω. Εϊναι τεχνικές που έχουν εφαρμοστεί πολλές φορές στο παρελθόν (και πάλι, Google about it), και βασικός λόγος που δημιουργήθηκε και το two factor authentication.


sotirisdimi

Γνωρίζεις οτι όταν κάνεις κράτηση μέσω booking, η κάρτα που πληκτρολόγησες πάει ακριβώς όπως την έβαλες με όλα τα στοιχεία, ακόμα και τον τριψήφιο, στο ξενοδοχείο και ο εργαζομενος τα βλέπει και κάνει την χρέωση της κάρτας σου; Ξέρεις γιατί γίνεται αυτό; Το ξενοδοχείο είναι υπεύθυνο να χρεώση την κάρτα και όχι η booking. Το ξενοδοχείο έχει δικαίωμα να πάρει κάποια προ έγκριση φανερά για την διαμονή του πελάτη σε περίπτωση έξτρα χρεώσεων ή κάποιας βλάβης σε δωμάτιο. Πως θα γίνει ακριβώς η ολοκλήρωση προ έγκρισης αν δεν έχεις τα στοιχεία της κάρτας μέσω pos?


ducklord

Να επαναλάβω: 1. Όσα ανέφερα είναι αυτό που προτείνουν **οι ίδιες οι τράπεζες**. Αντί να διαφωνείτε μαζί μου, τα παράπονα σας σε αυτές που δίνουν αυτές τις συμβουλές. 2. Όχι, δεν το γνώριζα αυτό, και αν συμβαίνει, είναι ένα κακώς κείμενο που θα έπρεπε να διορθωθεί, όχι κάτι που να θεωρούμε δεδομένο και να αποδεχόμαστε. Ακριβώς για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω: αντίθετα με άλλες υπηρεσίες/εταιρείες, ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερα προσωπικά δεδομένα (+ταυτότητα +προσωπική επαφή +συνομιλίες). Όταν είπα να κάνει κανείς Google τους όρους "social engineering" και "social hacking" δεν το είπα για να πουλήσω μούρη πως έχω Αγγλικό πλουκτρουλόγιο. Το είπα διότι ΕΝΑΣ τρελαμένος υπάλληλος ξενοδοχείου, με πρόσβαση σε τόσα στοιχεία, μπορεί "να στην κάνει" πανεύκολα. Το να συζητάμε για το ότι "έτσι είναι", "συμβαίνει", "πολλοί το κάνουν" κ.λπ. ΔΕΝ αλλάζει τα παραπάνω. Ας δούμε ένα σχετικό-άσχετο παράδειγμα. 1. Αν φάω μουχλιασμένο χαλβά, μπορεί να με πιάσει κόψιμο. 2. Έφαγα μουχλιασμένο χαλβά, και ΔΕΝ με έπιασε κόψιμο. Το 2 δεν σημαίνει πως ξαφνικά μπορούν όλοι με ασφάλεια να αρχίσουν να τρώνε μουχλιασμένο χαλβά. Και μπορεί κάλλιστα να έχει ως απάντηση το "...ακόμη". Με άλλα λόγια, το ότι "έτσι γίνεται, δεν υπάρχει κίνδυνος" και "είναι σπάνιο να προσπαθήσει κανείς να εκμεταλλευτεί την κατάσταση" μπορεί επίσης να έχει ως απάντηση το "...ακόμη". Ναι, οι περισσότεροι ΔΕΝ "θα στην κάνουν". Ναι, αλλά σαν το τυχερόν το παίγνιον, "αν σου κάτσει"; Δεν είναι καλύτερα να ΜΗΝ έχει κάποιος όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η πιθανότητα "να σου κάτσει η στραβή"; Επαναλαμβάνω: **ειδικά** μιλώντας για ξενοδοχεία, όπου έχουν (ή μπορούν να αποκτήσουν ευκολότερα) περισσότερα στοιχεία από ό,τι τα στοιχεία της πιστωτικής και μια διεύθυνση.


snape267r

Το πως θα γλιτωσω απο το πακετο να μου ζητησουν εγγυηση αμα κλεισω απο booking ξερεις? Επισης δε παιρνουν μετρητα για εγγυηση?


iPanic7

Εξαρτάται την πολιτική του εκάστοτε ξενοδοχείου. Εμείς για παράδειγμα έχουμε pay upon arrival. Οχι upon check out. Και δεν ζητάμε λεφτά για εγγύηση (εκτός αν είναι γκρουπ). Επισης, ρωτάς για το cancellation policy και Έχεις το νου σου να ακυρώσεις εγκαίρως για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω αν πρέπει να δώσεις εγγύηση. Επειδή δουλεύω σε νησί, οι πληρωμές γίνονται στα περισσότερα κατά την άφιξη οπότε δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Μέσω booking όμως, αν θες να πληρώσεις στο ξενοδοχείο πρέπει να δώσεις την κάρτα σου.


snape267r

Μιλαω για αυτο που λεει ο OP για εγγυηση για τυχον ζημιες τι καινουριες μαλακιες ειναι αυτες εχω να παω 2-3 χρονια σε ξενοδοχειο και πριν πηγαινα φουλ πρωτη φορα τα ακουω αυτα ισχυουνε και για ξενοδοχεια 2-3 αστερων? Δηλαδη πες οτι παω και δεν εχω πιστωτικη τι γινεται


sotirisdimi

Τι ψάχνεις τώρα ρε φίλε. Όλοι οι γνώστες φύτρωσαν. Αυτό ακριβώς τα στοιχεία πάνε απο την booking αυτόματα στο ξενοδοχείο και το χρεώνει υπάλληλος συνήθως. Τι να πείς κλασσικοί έλληνες με ταμπού. Σωστή διαδικασία είναι να ζητάει την κάρτα το ξενοδοχείο. Σκέψου να έχεις πάρει κάρτα άλλου και να πας να πληρώνεις ξενοδοχεία και μετά να τρέχει το ξενοδοχείο. Ή να βαρέσεις πιστ΄όλι και να ψάχνεται μετά. Νόμιμη διαδικασία είναι να ελέγχει το ξενοδοχείο την κάρτα και να πάρει προ έγκριση για κάποιο ποσό εφόσον το κάνει φανερά πελάτη. Σε όλους του ξένους πελάτες είναι αυτονόητο βασικά.


[deleted]

>Πολλά ξενοδοχεία το κάνουν αυτό, ...και είναι ακόμα μια τριτοκοσμική νοοτροπία στον Ελληνικό τουρισμό.


throwawaygreek1

Εγγύηση ήθελε ο άνθρωπος. Γίνεται ένα pending στην κάρτα για τσεκ 500 ευ΄ρώ κτλπ και μόλις φύγεις αν δεν κάνεις ζημιά γίνοντε release. Αν ειναι δυντον. Πρ΄ώτη φορά σε ξενοδοχείο ΟΠ; Επίσης σου ζητήσαν τον κωδικό απο πίσω γιατί θα κάναν manually το process. Με κάρτα και τον κωδικό πίσω να έχουν και τα πάντα μπορείς να κάνεις reverse charges και να τους στ΄ήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σε 5άστερο ξενοδοχείο να κάναν παπάτζες με την κάρτα σου. Ειναι τελείος στανταρ practice στο εξωτερικό και σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.


apagogeas

Και να έχουν όλα τα στοιχεία της κάρτας; Ποιος εμποδίζει τον οποιοδήποτε να κάνει αγορές αφού τα έχουν όλα; Ότι και να ήθελε να κάνει το ξενοδοχείο τα στοιχεία αυτά δε τα δίνεις έτσι, δε προστατεύεσαι με κάποιο τρόπο. Και αν είναι στάνταρ practice τότε αυτοί που τα δινουν είναι ηλίθιοι. Εγώ δε θα ένιωθα άνετα γνωρίζοντας ότι κάποιος έχει άμεση πρόσβαση στο πορτοφόλι μου. Δε χρειάζεται να τη κάνει το ξενοδοχείο τη στραβή αν καταλαβαίνεις που είναι το πρόβλημα.


throwawaygreek1

>Και να έχουν όλα τα στοιχεία της κάρτας; Ποιος εμποδίζει τον οποιοδήποτε να κάνει αγορές αφού τα έχουν όλα; Ότι και να ήθελε να κάνει το ξενοδοχείο τα στοιχεία αυτά δε τα δίνεις έτσι, δε προστατεύεσαι με κάποιο τρόπο. Ναι αν το κάνεις manualy το verification τα θές όλα γιατι τους πέρνεις τηλέφωνο. Πως δεν προστατέυεσαι; Μέσω της πιστωτικής. Charge back και παίρνεις τα λεφ΄τα σου πίσω για fraud και με΄τα αυτοί τον πίνουν γιατι τους κάνει θέμα το processing και τους πάει νομικά. Αν γίνει μαλακία μπορείς να τους σκίσεις.


apagogeas

Ποιον θα πας νομικά; Σου λέει το ξενοδοχείο δε χρεωσαμε εμεις, άντε ψάξε απέδειξε ότι φταίνε αυτοί που έγινε μια χρέωση με τα στοιχεία σου από ένα υπολογιστή online αγορά σε άλλη πόλη από κάποιον που βούτηξε τα στοιχεία σου επειδή τα έδωσες στο ξενοδοχείο και φυσικά το ξενοδοχείο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη για μια χρέωση που έγινε ένα μήνα μετα. Το βλέπεις πολύ κοντόφθαλμα το πρόβλημα. Γίνεται ολόκληρο encryption ακριβώς για να μη μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας και εσύ λες είναι οκ να τα δίνουμε έτσι. Εγώ λέω better safe than sorry και αυτή η πρακτική ακυρώνει τελείως όλο το νόημα της προστασίας των στοιχείων της κάρτας. Ας βρουν άλλο τρόπο, όχι αυτό.


throwawaygreek1

Δεν πας νομικά κάνεις chargeback και παίρνεις τα λεφτά πίσω. Η νομική διαδικάσια είναι μέσο του Processing. Έχεις χρησιμοποιήση ποτέ κάρτα u/apagogeas; ​ Όταν συναλα΄γή γίνει χωρίς τσιπ και πιν σε πος ή με κωδικό το chargeback γίνεται αυτόματα και παίρνεις τα λεφτά πίσω άμεσα.


jse7engrapefruitsun

Απαντάς πάλι για αλλη περιπτωση


insomniacgr

Αν γίνει **λακία ενώ έχεις δώσει το cvv σου δε βγάζεις άκρη, διότι πρόκειται για κρυφό αριθμό που δεν μοιράζεσαι με τρίτους (σύμφωνα με την πολιτική της τράπεζας τουλάχιστον). Τώρα το τι θα κανείς μετά την απάτη, αν θα τους κανείς βούκινο ή θα πας δικαστικά, είναι αλλο θέμα. Charge back δεν θα εγκριθεί καθώς φαίνεται πως έδωσες πλήρες authorization με την καταχώρηση του cvv


throwawaygreek1

Όταν συναλα΄γή γίνει χωρίς τσιπ και πιν σε πος ή με κωδικό το chargeback γίνεται αυτόματα και παίρνεις τα λεφτά πίσω άμεσα. Αυτά που λες για πολιτικές τράπεζας είναι βλακείες. Αυτό που σου λέω είναι απο το processing του network provider (visa, mastercard, whatever).


jse7engrapefruitsun

Αυτό που λες ειναι σωστο σε οτι αφορα οποια χρέωση σου κανει το ξενοδοχείο. Το πρόβλημα που περιγράφουμε όλοι ειναι οτι ένας άνθρωπος μπορεί να κανει αγορες online με αυτά τα στοιχεια και εκεί όχι δεν ισχυει αυτόματα charge back γιατί είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι δεν τις έκανες εσυ


insomniacgr

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Ποτέ, ποτέ στοιχεία κάρτας σε τρίτους.


iIiiiiIlIillliIilliI

Όχι φίλε λες παπαριές, ναι να δώσεις αριθμό κάρτας αλλά όχι το CVV, να σε χρεώσουν με το POS, ή από πριν ηλεκτρονικά να πληρώσεις το 200άρικο που θέλανε.


eeksperienced

Συμφωνώ, όντως στο εξωτερικό ζητάνε πάντα την πιστωτική


throwawaygreek1

>Συμφωνώ, όντως στο εξωτερικό ζητάνε πάντα την πιστωτική και στην Ελλάδα σε καλά ξενοδοχεία.


AEI_SDOE

100% νόμιμο και θα έλεγα συνηθισμένο καθεστώς για πεντάστερα ξενοδοχεία. Στο εξωτερικό δε διάφορες χώρες το σπάνιο είναι να μην στο κάνουν αυτό.


escpoir

Δεν μου το έχουν ζητήσει ποτέ και πουθενά αυτό.


giannidelgianni

Είναι γενική πολιτική 5στερων ξενοδοχείων σε προπληρωμενες κρατήσεις από άλλα site. Παίζει από 200-700 ανάλογα το ξενοδοχείο.


escpoir

>γενική πολιτική 5στερων ξενοδοχείων σε προπληρωμενες κρατήσεις Δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο σε όσες χώρες έχω ταξιδέψει.


sotirisdimi

Έχω δουλέψει σε 5 5αστερα. Σε όλα γινόταν αυτό που γράφει.


escpoir

Στην Ελλάδα αυτό; Επίσης, εννοείς ότι σε όλα ζητάνε τα στοιχεία της πιστωτικής όπως τα ζήτησαν στον OP;


Seizure_Salad2

Bro idk why but this showed up in my feed (I’m In America rn) and I thought it was a shitpost not fuckin Greek


Paul_Ellinas

Όλα τα καλά ξενοδοχεία θέλουν πιστωτική για εγγύηση


DemDem77

Δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία, αλλά γενικά ελέγχω αν αυτά αναγράφονται στη σελίδα του ξενοδοχείου γιατί ούτε εμένα μου αρέσουν οι εκπλήξεις. Ξέρω ότι πολλές φορές υπάρχει εγγύηση αλλά πρώτη φορά ακούω τόσο μεγάλο ποσό


Admirable-Ad233

Καθώς δε έχω ιδέα τι να πω εκτός από ότι σα σκέτη βρώμα μου μυρίζεται, θα πω καλώς ήρθες στην Κέρκυρα αγαπητέ συνδρεδδιτορ και πως αν περάσεις από το εστιατόριο που δουλεύω κερνάω ένα ποτό


cigeo

Θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικά


Key-Comfortable-4089

Εγω δίνω μια κάρτα χρεωστική που δεν έχει τπτ μέσα πάντα και ολα οκ


Bilees

Κανονικά μπορούν να δουν τα στοιχεία της κάρτας σου μέσω booking, η οποία σε αφήνει να τα δεις μέχρι τρείς φορές. Μπορεί να κάνανε κάποια μαλακια και να εξάντλησαν αυτές τις τρεις φορές. Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο γιατί μπορεί να θέλουν την κάρτα σου ή και λεφτά σαν εγγύηση σε πληρωμένο δωμάτιο.


Yernightmare

Ποιό ξενοδοχείο είναι; Πες λίγο να δω κάτι.


isarpe

Προεγκριση μονο εχουν δικαιωμα να σου κανουν που ετσι και αλλιως το ποσο αποδεσμευεται μετα απο μια εβδομαδα


coldpassion

Έπρεπε να'σαι στο αεροδρόμιο κάποτε, που είχα κάνει κράτηση και είχα προπληρώσει όλο το ποσό για ενοικίαση ενός αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο που είχα δεν υπήρχε και θα μου έδιναν μεγαλύτερο/καλύτερο. Κλασικό θα μου πεις. Έλα όμως που για ενοικίαση των 300€, ήθελαν να δεσμεύσουν 1600€ από τη πιστωτική μου. Μας άκουσε όλο το Ελ. Βενιζέλος. Η κάρτα platinum amex (weird flex, but ok), είχε πάνω της ασφάλεια για ενοικίαση αυτοκινήτων. Μου δικαιολογήθηκαν ότι όλο αυτό έγινε επειδή δε δεχόμουν να πληρώσω τη δικιά τους ασφάλεια. Λέω πόσο είναι; 30€. Ωραία λέω, άρα αν τα δώσω, καλύπτονται όλα; Ναι ναι, όλα... κάνω να βγάλω να τα δώσω και μου λέει, τέλεια, περνάω στο πακέτο και την ασφάλεια και καλύπτονται όλα εκτός από λάστιχα και θραύση κρυστάλλων και καθρεπτών. Δεύτερο σόου. Καραγκιοζιλίκια. Έλα όμως που είχα κλείσει από ξένη αλυσίδα και τους πήρα τηλ και έχεσαν το υποκατάστημα της ελλάδας.. πρώτη φορά άκουγα ότι η δέσμευση του ποσού έπρεπε να είναι πάνω από το πενταπλάσιο.


hariseldon2

Εννοείται ότι δεν δίνεις πες cvv


Kaidanos

Μμμμμ, παράξενος χειρισμός αλλά βγάζει νόημα. Μάλλον είναι πολιτική του ξενοδοχείου για security reasons. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να σου ζητήσει την ίδια την physical κάρτα και να την κάνει charge ένα ευτελές ποσό τύπου 0,5 ευρώ... να φανεί πως η κάρτα ήταν στο ξενοδοχείο ώστε αν κάνεις κάτι κουλό π.χ. φύγεις νύχτα και υποστηρίξεις πως δεν ήσουν ποτέ εκεί και ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω... Να πάρεις τα... κλπ. Πολύ παράξενος χειρισμός όμως. Σίγουρα δεν θα ήσουν ο πρώτος που δυσαρεστήθηκε από αυτό. Αν έκανα κάτι στην θέση σου αυτό θα ήταν να μιλήσω ήρεμα με υπεύθυνη ρεσεψιόν ή διευθυντή ξενοδοχείου και να του εξηγήσω πως ως πολιτική δεν δείχνει ωραία σε καμία περίπτωση. Source: Είμαι ρεσεψιονίστ.


Pantelwolf

Απολύτως νορμάλ η προέγκριση, απλά συνήθως (πλέον) στα κρατάνε με το pos και όχι στο χαρτί. Συμβαίνει παντού στον κόσμο σε όποιο ξενοδοχείο έχει πιθανή ζημιά, πχ να έχει ποτά στο δωμάτιο με χρέωση. Το ίδιο κάνουν και οι ενοικιαστές αυτοκινήτων Το όλο σύστημα των καρτών είναι πανηλίθιο οπότε μην ψάχνετε λογική στο αν είναι ασφαλές. Δεν είναι. Είστε μάλλον μικροί για να θυμάστε πως δούλευαν οι κάρτες πριν το chip+pin. OP δώσε την κάρτα σου. Αν σου φάνε φράγκα (που δε σου τρώνε στο πενταστερο) απλώς κανείς dispute.


bbcInThatThot

cheeseburger


Real_Warning_7563

Απαράδεκτοι. Θα δώσεις την κάρτα σου έτσι σε μια υπάλληλο, τι λένε τώρα;


Stefoos

Αν δεν βαριεσαι στειλε σε ενα dm το ονομα του ξενοδοχειου γιατι ειμαι περιεργος. Αν θες συμβουλες για το που να πας τι να κανεις επισης στειλε να σου πω


freeagleinsky

Όνομα ξενοδοχείου παρακαλώ


idie4you

corfu holiday palace


BlueSandwich

Είχα και εγώ μια παρόμοια εμπειρία όταν είχα επισκεφτεί το Πήλιο ένα καλοκαίρι, οπου και εγώ είχα κάνει κράτηση και προπληρωμή online από το booking και μόλις έφτασα στο κατάλυμμα μου ζητήθηκε να δώσω όλα τα στοιχεία της κάρτας μου γιατί υποτίθεται ότι το ξενοδοχείο δεν είχε πληρωθεί από το booking, και έπρεπε να δηλώσει τα στοιχεία μου υποτίθεται.. εν πάση περιπτώσει, προφανώς δεν έδωσα τα στοιχεία της κάρτας μου, και έμεινα κανονικά στο δωμάτιο που είχα κλείσει, το επόμενο πρωί μου ζήτησαν συγγνώμη τουλάχιστον.


kantathoros

Εφόσον το δωμάτιο ήταν πληρωμένο μέσω Booking τότε έπρεπε να τους ειδοποιήσεις και αυτοί θα επικοινωνούσαν με το ξενοδοχείο. Δεύτερη λύση θα ήταν να ειδοποιήσετε την αστυνομία και να τους δείξεις την πληρωμή που έγινε μέσω Booking


kantathoros

Εφόσον το δωμάτιο ήταν πληρωμένο μέσω Booking τότε έπρεπε να τους ειδοποιήσεις και αυτοί θα επικοινωνούσαν με το ξενοδοχείο. Δεύτερη λύση θα ήταν να ειδοποιήσετε την αστυνομία και να τους δείξεις την πληρωμή που έγινε μέσω Booking


Greekball

Είναι κοινό το να ζητάς pre-authorization άμα θέλουν οι πελάτες να κάνουν room charge. Συνήθως συνοδεύεται και με κάποιο deposit στην κάρτα. Αλλά μπορείς και να το αρνηθείς και απλά δεν μπορείς να κάνεις room charge. Σε περίπτωση deposit ή πληρωμής με κάρτα, κρατάνε πάντα τον αριθμό κάρτας για security. Δεν είναι περίεργο αυτό.


nekdev_

Πρώτη φορά ακούω να ζητάνε πλήρη στοιχεία κάρτας σε ξενοδοχείο.


just97existing

Πάντα κρατάνε κάρτα σαν εγγύηση .η πρώην μου είχε μια ληγμένη που έδινε και κανένας δεν το τσεκαρε. Είναι σε περίπτωση ζημιών η αν θες να την κάνεις χωρίς να πληρώσεις να έχουν κάτι που δεν μπορείς να αφήσεις και να έχει και στοιχεία πάνω ώστε να μπορούν να σε βρούν. Είναι νορμάλ. Το να σου ζητάνε βέβαια γραπτά στοιχεία είναι περίεργο αλλά ίσως για να μην αφήνεις τη κάρτα ενώ τη χρειάζεσαι.


jimkarvogr

Το κάνουν συχνά και σε γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Σε κάτι μικρά της πλάκας. Ποτέ δεν δίνω κάρτα αλλά γενικά ψήνομαι για τρολαρισμα αν ο άλλος είναι μαλακας. Τελευταία φορά ήθελε να γράψουμε την κάρτα σε ενα βιβλίο, μόλις μου το έδωσε του λέω "δηλαδή τώρα εγώ έχω τις κάρτες από όλους τους πελάτες σου; Μισό να αγοράσω κάτι" Ελπίζω να κατάλαβε την μαλακια του. Αν επιμένουν σε κάρτα δίνω άκυρα νούμερα. Υπάρχουν sites fake cards generators


jimkarvogr

Το κάνουν συχνά και σε γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Σε κάτι μικρά της πλάκας. Ποτέ δεν δίνω κάρτα αλλά γενικά ψήνομαι για τρολαρισμα αν ο άλλος είναι μαλακας. Τελευταία φορά ήθελε να γράψουμε την κάρτα σε ενα βιβλίο, μόλις μου το έδωσε του λέω "δηλαδή τώρα εγώ έχω τις κάρτες από όλους τους πελάτες σου; Μισό να αγοράσω κάτι" Ελπίζω να κατάλαβε την μαλακια του. Αν επιμένουν σε κάρτα δίνω άκυρα νούμερα. Υπάρχουν sites fake cards generators


Legitimate_Dare_8734

Πιστεύω ότι δεν ήταν απάτη απλά έπεσες σε μη επαγγελματίες. Λογικά κάποιος του έκανε ζημιά και σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να απαιτεί εγγύηση. Καταγγελία στην booking και κακή βαθμολογία παντού μπας και βάλλουν μυαλό


SeaweedObvious

Στο εξωτερικό χωρίς ενεργή πιστωτική κάρτα δεν μπορείς να συνεχισεις το check in. Απολυτα σωστός τρόπος, και μην ξεχνάς ότι σε περίπτωση που δεις παραλογες χρεώσεις κινησε νομικά εναντίον του ξενοδοχείου.


brass74

Σε καμία περίπτωση δεν δίνεις στοιχεία κάρτας. Δες και στον οδηγό του πολίτη, δες και στο site της τράπεζας σου, το λένε καθαρά. Όσοι το κάνουν αυτό έτσι, είναι καθαρή παρανομία. Η δέσμευση ποσού κατά την πίστωση ναι, είναι οκ, και μάλιστα συνήθως υπάρχει ειδοποίηση οτι δεσμεύεται ποσό έναντι εγγύησης. Οτιδήποτε άλλο σχετικό είναι εκτός συζήτησης. Στην Κύπρο, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο που έκλεισα μέσω booking και προεξοφλησα όπως το ζητούσε το δωμάτιο μαζί με την κράτηση, όταν έκανα check in (ο θεός να το κάνει, ήταν κάτι ανάμεσα σε check in και κολλητού που πήγε να ελέγξει ότι ήρθα) μου ζήτησε λέει προκαταβολή για τη διαμονή (θα έμενα μόλις ένα βράδυ!!), δηλαδή να ξαναπληρώσω το ποσό που είχα ήδη καταβάλει, χωρίς να μου επιστραφεί, που και πάλι απαγορεύεται: είχα ήδη προπληρώσει και δεν υπήρχε πουθενά στους όρους χρήσης οτι πρέπει να δώσω οποιοδήποτε άλλο ποσό. Έκανα φασαρία, με απείλησε ο ιδιοκτήτης ότι αν δεν πληρώσω θα με διώξει, του έδωσα τα λεφτά (είχα μόλις 1 ώρα περιθώριο μέχρι την εκδήλωση για την οποία είχα ταξιδέψει) μίλησα με booking και τελικά μου επιστράφηκαν τα λεφτά μου την επομένη που επέστρεψα Αθήνα. Πάντα να ελέγχετε τους όρους και προϋποθέσεις. Αν κάτι δε σας πάει καλά, απλώς αλλάξτε κατάλυμα.


thanasisd

Δεν είναι κάτι περίεργο αν είναι σοβαρή η εταιρεία . Αν πχ πας κ αγοράσεις online παπούτσια από το papoutsadikoapateones.gr και βάλεις την κάρτα σου είναι ακριβώς το ίδιο με το να συμπληρώνεις μια φόρμα . Σε όλες της δουλειές η εμπιστοσύνη που εμπνέει η εταιρεία είναι το α και το Ω


kkantezs

Ναι μου είχε συμβεί παλιά στην Κωνσταντινούπολη, με είχε παραξενεύσει αλλά ήμουν μικρός και δεν έδωσα πολύ σημασία. Πιστεύω ότι άμα είχες γράψει στο χαρτί ψεύτικα νούμερα όλα θα ήταν καλά, δεν θα είχαν καταλάβει τίποτα. Δύο διαδοχικά ψηφία της κάρτας (πχ, αν είναι 4537 να γράψεις 4357), ώστε σε ακραία περίπτωση να μην φανεί ότι ήταν εσκεμμένο, αλλά καταλάθος. Εγώ πλέον σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ virtual κάρτα, μιας neobank (wise). Κάθε μήνα την ακυρώνω και φτιάχνω μέσα σε 10 δευτερόλεπτα καινούργια, ενώ σε περιπτώσεις ανάγκης την ακυρώνω και συντομότερα. Δηλαδή στην περίπτωση σου, αν χρειαζόταν να βάλω τα νούμερα και τα έλεγχαν επιτόπου (έπαιρναν εκείνη την στιγμή 0.02 ευρώ), μόλις πήγαινα στο δωμάτιο θα την ακύρωνα και θα έφτιαχνα επιτόπου καινούργια. Πάντως η αστυνομία δεν έχει σχέση με το συμβάν. Με το που σου ζητάνε τα στοιχεία της κάρτας επιτόπου επικοινωνείς με το booking.com που έκλεισες το δωμάτιο. Τους εξηγείς ότι εκτός από την ταυτότητα σου ζητάνε και "απόρρητα προσωπικά στοιχεία" και απειλείς το booking.com ότι έχεις πρόβλημα υγείας και πρέπει να κοιμηθείς σύντομα. Μιλάς παράλληλα και με το booking.com και με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου: ή σε βάζει μέσα σε 5 λεπτά να κοιμηθείς σε αυτό που έχεις πληρώσεις χωρίς τα στοιχεία της κάρτας ή το booking.com σου κλείνει καλύτερο δωμάτιο σε καλύτερο ξενοδοχείο μέσα σε μισή ώρα με τα αρχικά λεφτά που είχες δώσει. Αυτό το τελευταίο μου το έχει κάνει εμένα το booking.com...


Ursus_Octapuss

Εργάζομαι για λογαριασμό άλλης πλατφόρμας κρατήσεων. Για κάποιες κρατήσεις (guaranteed) πρέπει ο πελάτης να δώσει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και σε κάποιες περιπτώσεις ζητάει και τον τριψήφιο. Το ξενοδοχείο μπορεί να δει τα στοιχεία της κάρτας στο intranet και να την χρεώσει, νόμιμα, από την πρώτη κιόλας στιγμή κι αν ακυρωθεί η κράτηση να επιστρέψει στην κάρτα το ποσό ή να το επιστρέψει αφού κρατήσει το συμφωνηθέν, κατά την κράτηση, ποσοστό σε περίπτωση ακύρωσης. Δεν υπάρχει λόγος να τα ζητήσει ξανά. Για τον agent που καταχωρεί τα στοιχεία κι οποιονδήποτε άλλο δεν είναι μετά την καταχώρηση όλα ορατά πλέον.


WizzardXT

Τραγικό και θέλει καταγγελία. Δεν είναι από δόλο ή θεμα απάτης αλλά από άγνοια και αυτό είναι το χειρότερο. Είχες κάθε δικαίωμα να αρνηθείς. Την εγγύηση που ζητάνε την έχουν ήδη πάρει με την προεξόφληση όλου του ποσού. Κανονικά πρώτα κάνεις χρήση μιας υπηρεσίας και μετά πληρώνεις. Επειδή όντως πολλά 5αστερα ξενοδοχεία ή car rentals ζητάνε τα στοιχεία της κάρτας για θέματα εγγύησης, ο σωστός τρόπος είναι αυτός που προείπαν και οι υπόλοιποι. Να κάνουν μια χρέωση στο POS που να μείνει ανενεργή και να ακυρωθεί στο checkout. Μου έχει συμβεί στο Βερολίνο που είχα προπληρώσει με booking και αυτό έκαναν, αλλά για κανέναν λόγο δεν θα έδινα όλα τα στοιχεία της κάρτας γραπτώς.


anarchist_banker

Μου είχε συμβεί σε ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ πριν πολλά πολλά χρόνια όταν με το ζόρι είχαμε πιστωτικές... Είχαν κάνει δέσμευση στην κάρτα το ποσό της διαμονής (φυσιολογικό), αλλά και ένα έξτρα ποσό που ήταν ίσο με το μαξ που μπορούσα να ξοδέψω όσο ήμουν εκεί αν πήγαινα για μεσημεριανό, σπα και μλκιες. Ρεσεψιον με κοίταζαν σαν εξωγήινο που διαμαρτυρήθηκα γι αυτό. Έγινε η αποδέσμευση την ημέρα του checkout.


SufficientPlane2070

Πες το όνομα του ξενοδοχείου πλαγίως να ξέρουμε


datbiguy35

Αν δωσεις κωδικο καρτας και cvv πας γυρευοντας για μπελαδες, καλα εκανες και δε τα εδωσες. Μονο η τραπεζα μπορει να σε συμβουλευσει περισσοτερα. Οχι αγνωστοι τυποι στο ιντερνετ. Το booking παντως δεσμευει καποιο κομματι του ποσου απο τη καρτα αν θυμαμαι καλα και ελεγχει αν υπαρχει το ποσό διαθεσιμο στη καρτα.


Inner_Mycologist7507

Πάγια πρακτική στα ξενοδοχεία του εξωτερικού και καλά κάνουν. Το λάθος είναι η συμπλήρωση φόρμας σε χαρτί το οποίο δεν επιτρέπεται και από το GDPR (αν και το GDPR δεν τηρείται σχεδόν πουθενά πλέον).


Heavy-Meet-1682

Δουλευα σε ξενοδοχειο, και οντως παιζει εγγυηση αλλα χρησιμοποιωντας κανονικα το POS, προ-χρεωνοντας την καρτα, αλλα ΟΧΙ να δωσεις τα στοιχεια της καρτας. Μπες στο booking, αμεσως και κρατα αποδειξεις απο οτι χρησιμοποιησεις, απο ταξι μεχρι και τα λεφτα για αλλο ξενοδοχειο, και θα σου δωσουν την διαφορα χρεωνοντας την στο πρωτο ξενοδοχειο που πηγε να σου παιξει πουστια


1a2a3a_dialectics

Το ξενοδοχείο έχει 100% δίκιο. Με το check-in πρέπει να κρατήσει εγγύηση. Αν έχεις πιστωτική κάρτα απλά σου κάνει προκράτηση(=hold) κάποια λεφτά χωρίς να στα παίρνει. Αν έχεις χρεωστική αναγκαστικά στα παίρνει και μετά στα δίνει πίσω. Είναι στανταρ , παγκόσμια, στρατηγική ξενοδοχείων. source: Ταξιδέυα πολύ για δουλειά μέχρι και πριν τον κόβιντ, αλλά αν το γκουγκλάρεις το ίδιο θα βρεις


idie4you

φιλε μου δεν νομίζω οτι ειναι σωστό να συμπληρώσω σε μια κόλλα χαρτί τέτοια στοιχεία


1a2a3a_dialectics

τι νομίζεις ότι σκανάρει το POS όταν βάζεις την κάρτα σου μέσα? Αριθμό κάρτας, ημερομηνία λ΄ήξης κλπ... Μάλιστα, ΚΑΘΕ αντίτυπο της επιχείρησης που βγαίνει από ένα POS έχει πλήρες αριθμό κάρτας, και ανάλογα με το site ο αριθμός της κάρτας είναι κάποιες φορές το μόνο που ελέγχει κανείς(άντε ίσως μαζί με τον ΤΚ) ​ Τώρα, αυτός που σου ζήτησε να τα βάλεις σε χαρτί είναι απλά λίγο....παλαιομοδίτης... Δεν καταλαβαίνει 100% το τι κάνει, ΑΛΛΑ δεν χρειάζεται κιόλας. και να σου κλέψουν την κάρτα εσύ είσαι καλυμμένος 100% και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Αν όμως αυτός αποδειχθεί κοινό point of contact για πολλές κλοπές η visa/mastercard θα τον χρεώσουν με όοοοολα αυτά τα έξοδα και αυτός θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει ​ tl;dr: Παλαιομοδίτης κόπανος ο ξενοδοχειάρχης, αλλά μην νομίζεις ότι αλλού γίνεται ουσιαστικά κάτι το διαφορετικό


kirlefteris

Το αντίγραφο του POS έχει τα 4 πρώτα και τελευταία ψηφία της κάρτας, εννοείται όχι όνομα, λήξη, και πόσο μάλλον CVV. Δε ξέρεις τι λες.


1a2a3a_dialectics

​ One copy of this receipt is given to the cardholder, which must beproperly truncated according to FACTA rules. The other copy, however, iskept by the merchant, ***which often includes the full card number*** sothat, if the charge is disputed, the merchant has a record of the cardused to pay, according to this credit card receipt definition. [source](https://topclassactions.com/lawsuit-settlements/money/credit-cards/are-credit-card-numbers-on-receipts/) ​ please. do tell me more Δεν είπα ποτέ ότι κρατάει CVV ο merchant. Αλλά στο check-in κάθε ξενοδοχείου συμπληρώνεις διεύθυνση κατοικίας και Τ.Κ . Με αριθμό κάρτας και Τ.Κ μπορείς να σηκώσεις το μισό ali express. CVV verification υπάρχουν ΠΟΛΛΑ sites που δεν κάνουν, και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλο loss πελατείας όσα περισσότερα στοιχεία ζητάς από τον πελάτη, ειδικά σε πιο dodgy sites τυπου χασε-10-κιλα-σε-1-μέρα. ​ edit: Πολλές φορές κρατάγανε πιο παλιά και το expiry date στο merchant copy. Γενικά ο καθένας όπως κάνει setup to POS έτσι κοιμάται. Έχω καιρό βέβαια να το δω αυτό στο UK, αν και δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα.


kirlefteris

Έχω παρέδωσε με ελληνικά POS και τράπεζες εδώ και μια τετραετία και δε φαίνεται τίποτα στο πακέτο. Σε κάποιες παλιές κάρτες της Alpha φαινόταν το όνομα ολόκληρο, τα υπόλοιπα όχι.


idie4you

ωραια λοιπον , μήπως μπορεις να μου δώσεις τις πληροφορίες για την καρτα σου ? Αν πάλι δεν θες σκέψου οτι δεν διαφέρει σε τίποτα απο αυτό που μου ζήτησε μια υπάλληλος ξενοδοχείου. Ολα τα στοιχεία της κάρτας μου θα ηταν σε μια κολλα χαρτί σε ενα συρτάρι στην υποδοχή.


1a2a3a_dialectics

Μα, αυτό σου εξηγώ . Και pre-auth με POS να έκανε, τα στοιχεία της κάρτας σου θα ήταν σε μια απόδειξη σε ένα συρτάρι στην υποδοχή. Τίποτα δεν σταματάει την ρεσεψιονιστ από το να πάει στο aliexpress, να βάλει τον αριθμό της κάρτας, το όνομα και τον Τ.Κ σου (που έχει ήδη) και να παραγγείλει ότι θέλει.


iIiiiiIlIillliIilliI

Και πρέπει να δώσεις cvv; Ας σου φέρει POS να σου πάρει όση εγγύηση θέλει.


1a2a3a_dialectics

Έτσι όπως τα λες είναι. απλά αυτός είναι παλαιομοδίτης, γιατί αν φέρει POS και σου κρατήσει πρέπει μετά να κρατάει στα αρχεία του τον αριθμό προ-έγκρισης και στο check out να πατάει 15 κουμπιά για να στην επιστρέψει. Πράγμα δύσκολο για πολύ κόσμο που δεν ξέρει το 2022 πως να σε χρεώνει με POS καλά καλά. Τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία έτσι το κάνουν, αλλά υπάρχουν και οι μικροί ή/και οι παλαιομοδίτες που είναι ακόμα στην κοσμάρα τους


thecreatorst

Αποφάσισες να ακυρώσεις την ημέρα άφιξης, λογικά τα λεφτά δεν θα επιστραφούν, η τράπεζα σε συμβούλεψε κάτι τέτοιο για να σε ξεφορτωθεί. Το να παρέχεις κάρτα κατά την άφιξη είναι αρκετά συνηθισμένο, μπορεί να έχεις πληρώσει το δωμάτιο αλλά να σπάσεις τα πάντα μέσα και να εξαφανίσεις πρέπει να έχουν κάποιο είδος ασφαλείας. Από εκεί και πέρα λογικό να μην θες να δώσεις στοιχεία ( βγάλε μια προπληρωμένη ή revolt 2022 έχουμε πλέον) στην οποία περίπτωση σου δώσανε εναλλακτική που επίσης δεν σου άρεσε.