T O P
  • By -

luknatic

Δεν εχω δει στατιστικες αλλα ο πατερας μου φανατικος ψεκ αντιβαξερ εκανε εμβολιο το οποιο μαλλον σημαινει οτι εκανε δουλεια το προστιμο


EllhnikhKoinwnia

Καλά έκανε! Καταλαβαίνεις όμως πως χρειαζόμαστε περισσότερα στατιστικά για να βγάλουμε ένα σωστό συμπέρασμα!


Cant_Stop_The_Press

Υπήρχαν άρθρα για το θέμα, όταν πρωτοανακοινώθηκε το πρόστιμο. Αν τα ψάξεις, μην δώσεις σημασία στα «τριπλασιάστηκαν» ή «επταπλασιάστηκαν», γιατί ήταν τραγικά λίγα τα ραντεβού πριν. Αυξήθηκαν παρόλα αυτά. [Ένα σχετικό άρθρο](https://www.ethnos.gr/greece/article/185259/ranteboygiaemboliokatakoryfhayxhshstoysanoton60metataneametra)


EllhnikhKoinwnia

Θυμάμαι τι έλεγαν τότε, δεν έδωσα πολλ΄ή προσοχή γιατί ήταν ακόμα νωρίς. Ψάχνω κάτι πιο πλήρες με εμβολιασμούς, όπως αυτά τα διαγράμματα που δείχνουν τα κρούσματα κάθε μέρα, αλλά μόνο για ηλικίες άνω των 60.


assolutofrut

Επίσης οι γιατροί είπαν ότι το εμβόλιο δεν ενσωματώνεται στο DNA, ,αλλά πρόσφατα βγήκε αυτό: "A new Swedish study published in MDPI found that the Pfizer vaccine goes into liver cells and converts to DNA, challenging claims so far that the mRNA COVID-19 vaccines do not change or interact with your DNA in any way." Το αποτέλεσμα είναι σε vitro και δεν υπάρχει ακόμα απόδειξη για vivo. Ο Μακρόν είπε ότι " no vaccine, no restaurants" και τη επόμενη πήγαν 2 εκατομμυρίων για εμβόλιο. Όλοι έχουν αδύναμο σημείο.


EllhnikhKoinwnia

Δε καταλαβαίνω πως ταιρίαζει αυτό που λες με το θέμα.


assolutofrut

1) Το πρόστιμο είχε αποτέλεσμα, όπως στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. 2) Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια στατιστική υπηρεσία που έχει καταγράψει πριν και μετά το πρόστιμο.


Trololol0mg

Έχεις λινκ; Ενδιαφέρον.


assolutofrut

Υποθέτω το λινκ για το εμβόλιο, όχι τις δηλώσεις Μακρόν. https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73


Trololol0mg

Ναι, προφανώς. Ευχαριστώ.


Porthos622

Αμα ακομα κλαιγονται στα πανελ οτι τα ποσοστα των πανω απο 60 ειναι χαμηλα τοτε σαν μοχλος πιεσης απετυχε.


EllhnikhKoinwnia

Στα πάνελ ότι και να γίνει, κλαίγονται. Δε τα δίνω πολλή προσοχή.


LawIndependent476

Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε είτε να έχουν σοβαρότατες κυρώσεις για την ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν προκαλέσει στην χώρα είτε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι εξαιρούνται απ' τις παροχές του ΕΣΥ. Τα 100ρικα στην εφορία δεν φοβίζουν κανέναν συνταξιούχο.


Prudent_Time6943

Ναι και όσοι καπνίζουν και παθαίνουν καρκίνο να δίνουν από την τσέπη τους τα λεφτά για τις χημειοθεραπειες και τα χάπια τα οποία κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ζημιώνουν τον απλό Έλληνα φορολογουμενο και επίσης όσοι παραβιάζουν τον κ.ο.κ και εμπλέκονται σε σοβαρά τροχαία να πληρώσουν από την τσέπη τους τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία στο νοσοκομείο και πάει λέγοντας. Από ότι κατάλαβες οι μαλακιες που πετάς είναι πολύ εύκολο να γίνουν αμφίδρομες.


LawIndependent476

Η εναλλακτική είναι να τους πετάς σε μια ΜΕΘ χωρίς προσωπικό με βέβαιη κατάληξη τον θάνατο και ταυτόχρονα να παριστάνεις ότι τους παρέχεις ιατρική φροντίδα για να μην σε κατηγορήσει κάποιος ευαισθητούλης ότι τους άφησες στην μοίρα τους. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή, αν θες να ζεις μέχρι τα βαθιά γεράματα και να κυκλοφορείς και να μην εμβολιάζεσαι και να πηγαίνεις στα νοσοκομεία αναγκαστικά κάπου θα γίνει συμβιβασμός. Όταν η βλακεία σου κοστίζει στον διπλανό σου το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει.


Prudent_Time6943

Άρα συμφωνείς και με το να πετάμε όσους βαριά καπνίζοντες έπαθαν καρκινο, διότι ενώ γνώριζαν ότι το τσιγαρο προκαλεί κατα 85% με 95% καρκινο, εκείνοι συνέχισαν να καπνίζουν ή όσους παραβίασαν πχ ένα όριο ταχύτητας και τραυματιστηκαν σε τροχαίο οι οποίοι ενώ γνώριζαν ότι αν ξεπεράσεις αυτό το όριο είναι επικίνδυνο και έχει συνέπειες (πολλές φορές θανατηφόρες) παρόλα αυτά το έκαναν. Γιατί εμένα πχ. να μου κοστίζει η ΜΕΘ κάποιου, ο οποίος έκανε κόντρες με το αμάξι του και έτρεχε με 200; ή να μου κοστίζουν οι χημειοθεραπειες κάποιου που έπαθε καρκινο ενώ κάπνιζε 2-3 πακέτα την ημέρα;


LawIndependent476

Ο κρίσιμος πόρος που δεν επαρκεί δεν είναι τα λεφτά αλλά οι γιατροί κα το νοσοκομειακό προσωπικό. Οι καρκινοπαθείς δεν πεθαίνου με τους ρυθμούς που πεθαίνουν οι γέροι και οι χρόνια νοσούντες απ' τον κορονοιό οπότε δεν επιβαρύνουν υπέρμετρα τα νοσοκομεία. Επίσης οι καρκινοπαθείς πιο δύσκολα αντιμετωπίζονται απ' ότι αντιμετωπίζεται ο κορονοιός οπότε έχουν μία ηθική προτεραιοποίηση στα νοσοκομεία που γεμίζουν με τους κορονόπληκτους. Θα μπορούσε βεβαίως η πολιτεία να πάρει και άλλα μέτρα πριν φτάσει στα μέτρα που αφορούν τους ηλίθιους που επιβαρύνουν τα νοσοκομεία χωρίς λόγο αλλά αυτό δεν τους καθαγιάζει.