T O P
  • By -

Jorge_ln10

Πρώτα μας πήραν τους καφέδες και τώρα τα σφολιατοειδη. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ


kostandrea

Can't have shit in Greece.


Jorge_ln10

Το αστείο θα ήταν να μην μπορείς ούτε να χέσεις ελεύθερα. Can't have shit in Greece, literally


-stefanos-

Ναι ναι .. σε λίγο θα κάνουν και το κάπνισμα παράνομο. Εκεί να δεις γλέντια!


Jorge_ln10

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΕΣ ΡΕ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ


22-halo

Υπάρχει μονοπόλιο στην χονδρική. Τα παίρνουν κατεψυγμένα. Πρακτικά ένας δύο χονδρέμποροι είναι και η ποιότητα είναι σκατά. Η τιμή έχει να κάνει σχέση με πόσες παραγγέλνεις. ​ Σουρς: Οικογένεια με φούρνους.


Mikaba2

Πως κατεληξε μονοπωλιο;


22-halo

Έγινε consolidation της αγοράς μερικά χρόνια πριν (10-12).


iIiiiiIlIillliIilliI

Είναι μάπα αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα, δλδ έλεος


geoponos

Μεγαλύτερη ποσότητα, χαμηλότερο κόστος παρασκευής, χαμηλότερη τιμή πώληση χονδρικής. Όλοι αγοράζουν από αυτούς.


rondabyarmbar

οι χονδρεμποροι ειναι ο στεργίου? ή εταιρείες "αγνωστες" στους πελάτες λιανικής?


22-halo

>Η κατάσταση είναι άθλια γιατί όλοι οι μεγάλοι έχουν επιδοθεί σε πόλεμο τιμών στην χονδρική προσπαθώντας να πάρουν μερίδιο στην αγορά. Με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια πίεση μέσα στις μονάδες για μείωση του food cost και του εργατικού. > >Το 95% των μαγαζιών βγάζει όντως χρήμα από την σφολιάτα όταν βγαίνει και την πουλάει 2 ευρώ και την παίρνει απο 0,3€ την απλή κλασσική τυρόπιτα μισοφέγγαρο μέχρι 1,2-1,5€ τα πεινιρλί - στρόμπολι κλπ. > >Μεγάλοι παίχτες είναι ο Κουκουτάρης (Αλφα)- Ροδούλα - Μπρακόπουλος (Ελληνικοί φούρνοι) - Βενέτης (για τα καστήματα του αλλα γίνει και σε άλλους) - Αραμπατζής - Αλιμπινίσης και Ιωνική. Μπορεί και να ξεχνάω κανέναν αλλά αυτοί έχουν το 90% της αγοράς σίγουρα. Είτε αυτές που αγοράζουμε ζεστές είτε στα ράφια σουπερ μάρκετ. > >Η πίεση για μείωση του food cost είναι τεράστια. Βάζουν ότι φτηνότερο βρουν (εκτός απο τις πιο premium σειρές τους) . Όσο για την λαδίλα που όλοι παραπονιούνται το φοινικέλαιο και διάφορα μίγματα αυτού με κραμβέλαια και άλλα ζουν και βασιλεύουν παντού. Είτε στην σφολιάτα με μορφές μαργαρίνης είτε στα φύλα κρούστας. > >Όπου βλέπετε τυρόπιτα - σπανακόπιτα κλπ με φέτα -γραβιέρα - κασέρι , η φέτα είναι λιγότερη του 2%. Όλα είναι φυτικά και στην καλύτερη λευκό τυρί και μυζήθρα ή έδεσμα αυτής. Βάζουν την ελάχιστη ποσότητα ώστε να μπορούν να αναγράφουν την ονομασία φέτα. απο /u/mouxaxa


_KatetheGreat35_

Εκτός αν αγοράζεις από μαγαζί με χειροποίητα προϊόντα.


rondabyarmbar

noice thanks


_KatetheGreat35_

Θεσσαλονίκη έχει ατελείωτες εταιρείες με έτοιμα προϊόντα ζύμης. Σουρς: οικογένεια με μπουγατσατζίδικα.


22-halo

Ναι αλλά έχει πολύ λοκαλ και ανύπαρκτοι στο grand scheme of thing. Δεν έχουν processes, pipelines, logistics etc για scale.


Ch_Sarah

Θα συμφωνήσω απόλυτα στην αίσθηση λαδίλας που δεν φεύγει ούτε με 1 λίτρο νεύρο η γεύση , και την καούρα που πάντα μου έκαναν το στομάχι άνω κάτω !


lopodyths

Πλέον μόνο σπανακόπιτες παλευονται και αυτές μ το ζόρι τα χουν γαμησει


cherouvim

Σκέψου το θετικά. Είναι μία καλή ευκαιρία να κόψεις τη σφολιάτα τελείως.


Forlornhope_SE2

Όντως. Τα περισσότερα μέρη έχουν πια τις άθλιες κατεψυγμένες πίτες από ότι είδα την τελευταία φορά που κατέβηκα Ελλάδα. Μόνο σε ορισμένους φούρνους βρίσκεις καλή ποιότητα πια. Σε μαγαζιά που έπαιρνα παλιά (π.χ. "πρωϊνάδικα - μπουγατσατσίδικα"), τώρα βασιλεύει η μάκα και η ξαναζεσταμένη λαπαδούρα για 2-3€ παρακαλώ. Λαδίλα, σκατά γέμιση που προκαλεί καούρες και σφολιάτα άστα να πάνε. Δυστυχώς τα ίδια και με τα βρώμικα, που τώρα κάνεις τάμα για να βρεις κάτι που δεν είναι Ολλανδική (ή άλλη ξένη) βιομάζα που πουλάν ως "γύρο" σε αρκετά ψηλές τιμές. Είπαμε με την πανδημία γονάτισαν πολλοί, αλλά έτσι που το πάνε δεν βλέπω να φτουράν.


mouxaxa

Η κατάσταση είναι άθλια γιατί όλοι οι μεγάλοι έχουν επιδοθεί σε πόλεμο τιμών στην χονδρική προσπαθώντας να πάρουν μερίδιο στην αγορά. Με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια πίεση μέσα στις μονάδες για μείωση του food cost και του εργατικού. Το 95% των μαγαζιών βγάζει όντως χρήμα από την σφολιάτα όταν βγαίνει και την πουλάει 2 ευρώ και την παίρνει απο 0,3€ την απλή κλασσική τυρόπιτα μισοφέγγαρο μέχρι 1,2-1,5€ τα πεινιρλί - στρόμπολι κλπ. Μεγάλοι παίχτες είναι ο Κουκουτάρης (Αλφα)- Ροδούλα - Μπρακόπουλος (Ελληνικοί φούρνοι) - Βενέτης (για τα καστήματα του αλλα δίνει και σε άλλους) - Αραμπατζής - Αλιμπινίσης και Ιωνική. Μπορεί και να ξεχνάω κανέναν αλλά αυτοί έχουν το 90% της αγοράς σίγουρα. Είτε αυτές που αγοράζουμε ζεστές είτε στα ράφια σουπερ μάρκετ. Η πίεση για μείωση του food cost είναι τεράστια. Βάζουν ότι φτηνότερο βρουν (εκτός απο τις πιο premium σειρές τους) . Όσο για την λαδίλα που όλοι παραπονιούνται το φοινικέλαιο και διάφορα μίγματα αυτού με κραμβέλαια και άλλα ζουν και βασιλεύουν παντού. Είτε στην σφολιάτα με μορφές μαργαρίνης είτε στα φύλα κρούστας. Όπου βλέπετε τυρόπιτα - σπανακόπιτα κλπ με φέτα -γραβιέρα - κασέρι , η φέτα είναι λιγότερη του 2%. Όλα είναι φυτικά και στην καλύτερη λευκό τυρί και μυζήθρα ή έδεσμα αυτής. Βάζουν την ελάχιστη ποσότητα ώστε να μπορούν να αναγράφουν την ονομασία φέτα.


22-halo

Αυτή είναι η απάντηση που έγραφα παραπάνω. ​ Σουρς: Έχουμε φούρνους :)


mouxaxa

;) Source: Ξέρω τον χώρο από μέσα λόγω επαγγέλματος


Strawberry_fields91

Γενικά έχω να φάω πίτα απ' έξω χρόοοονια μετά απο μαζεμένες κακές εμπειρίες λαδίλας. Καλύτερα ένα τίμιο σάντουιτς


[deleted]

[удалено]


Barbariannnnn

Ακραια κακο, αλλα γιετ, εχω πετυχει σαλτσα που ειχε γευση πατατακια ριγανη ???!!??, φανταζομαι πεταξανε εναν κυβο γευσης σε ζουμι απο ντοματα και με την βοηθεια της φαντασιας το ονομασαν κοκκινη σαλτσα:P


man_geo

Μαγαζί αποκλειστικά με πίτες δικής τους παραγωγής χαμηλά στη Χαριλάου Τρικούπη (Αθήνα). Thank me later!!


BRXF1

Στην Καραγιώργη Σερβίας υπάρχει το Fillo, στα Εξάρχεια υπάρχουν Τα Στάχυα. Και φυσικά γειτονικοί φούρνοι που φτιάχνουν τα δικά τους.


geepalik

Το Starata?


man_geo

Yep!


Sabieno

Ωραιες αλλα μικρες πιτες


paul232

Ξέροντας τι μπαίνει στις σφολιάτες, η ποιότητα είναι χείριστη. Το ζαμπόν είναι κυρίως σαλαμούρα σε τεράστιο ποσοστό και το τυρί μία τραγική κρέμα. Αστα.. Κρίμα γιατί οι πίτες ήταν κάτι τρομερά γαστρονομικό για μένα και τώρα είναι για πέταμα και ως σφολιάτα χωρίς αρκετό στοφάρισμα και ως γέμιση.


legend77777

Υπάρχουν κάποιοι φούρνοι και εργαστήρια που έχουν καλή ποιότητα σε σφολιάτες. Τώρα όποιος έπαιρνε από τυχαίους φούρνους, σχεδόν πάντα μια αηδία ήταν για να έχεις καούρες στο στομάχι.


netslaveone

Σε πολυ μεγαλη αναγκη θα φαω τετοια πλεον και μονο απο φουρνο που γνωριζω. Ειδικα αν εχεις ευαισθητο στομαχι, τρως και μετα απο λιγο ξεσπαει πυρηνικος πολεμος στο στομαχι. Μιλαμε για τετοια ποιοτητα. Οσο για την τιμη, αν παρεις απο τα franchise, 2 μπουκιες κανουν 2 ευρω. Σε φουρνους γενικα ειναι πιο μεγαλα και συνηθως πιο καλης ποιοτητας. Γενικα πολυ πτωση ποιοτητας στο γρηγορο φαγητο το τελευταιο καιρο. Και στα σουβλακια ακομα, οπου και να πας, 4 λιπος, 1 κρεας ειναι. Ελεος.


Isellmobiles

Το ερώτημα είναι, αφού όλοι ξέρουμε την χαλια ποιότητα και ότι ουσιαστικά αγοράζουμε κάτι κατεψυγμένο γιατί επιμένουμε? Πρωσοπικα προτιμώ τον Σκλαβενίτη για σφολιάτα που ξέρεις ότι αγοράζεις κατεψυγμένο προϊόν αλλά η ποιότητα (για κατεψυγμένο) είναι decent .


pgetsos

Γιατί όταν είσαι έξω και θες να φας ενα πρωινό στα γρήγορα, δεν έχεις και πολλές επιλογές...


pgetsos

>που κοστιζει στα μαγαζια 10-20 λεπτα Καμία σφολιατα δεν κοστίζει τόσο λιγοστα άλλα συμφωνώ απολυτα


Miserable_Unusual_98

Στα ΚΨΜ των μονάδων τόσα κόστιζε με κέρδος και για τον έμπορο και για το ΚΨΜ. Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει από τότε τα πράγματα βέβαια.


Malicious_Content

Δεν ισχύει αυτό. Η κλασική τυρόπιτα παίζει παραπάνω από μισό ευρώ οπότε η ζαμπόν τυρί πάει ακόμα πιό πάνω. Τιμή εμπόρου χωρίς φπα αυτό. Ο στρατός παίζει μπάλα με ένα ελάχιστο κέρδος γύρω στα 10% αν θυμάμαι καλά.


Miserable_Unusual_98

Ίσχυε όταν ήμουν εγώ το '07. Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Αλλά όταν το νερό τότε κοστιζε 50 λεπτά στο περίπτερο, το ΚΨΜ το είχε 10-12 λεπτά. Για σφολιατοειδη δεν θυμάμαι τις διαφορές γιατί δεν έτρωγα ιδιαίτερα. Ας μας πει κανένας νεότερος για τις τρέχουσες τιμές στα ΚΨΜ


Malicious_Content

Το νερό έχει την ίδια τιμή μέχρι και σήμερα. Το 0.50€ που λες ισχύει για τα περίπτερα όχι για τα μάρκετ.


pgetsos

Τα νερά ακόμα ~10-12 λεπτά παίζουν χονδρικη. Τα φαγητά πολύ πολύ παραπανω


22-halo

Ο στρατός έχει αποκλειστικό συμβόλαιο και παραγγέλνει πολλές χιλιάδες κομμάτια κάθε μέρα. Ένα μαγαζί με 30-4 κομμάτια τα παίρνει 20-25% κάτω της τιμής που πουλάει το πολύ. ​ Σουρς: Όλη μου η οικογένεια στην Ελλάδα ασχολείται με φούρνους κτλπ.


antonislak

Έχει μαγαζί ο κολλητός μου 26+φπα η τρίγωνη (τυρόπιτα)


pgetsos

Άλλο 10 άλλο 26, αλλά δεν πιστεύω ότι την τριγωνη τυροπιτουλα την πουλάει 2+ ευρω ο φίλος σου, συνήθως στο 1.20-1.40 παίζουν αυτές με ΦΠΑ


antonislak

1.5 την δίνει όντως αλλά και πάλι είναι μόνο βούτυρο... έχω αρχίσει και φτιάχνω σαντουιτσάκια στο σπίτι για τη δουλειά και κάνα φρούτο για έχει πάει η καούρα σύννεφο


rosupen

Έχεις δίκιο. Σοκαρίστηκα με την αιφνίδια συνειδητοποίηση.


AlFasGD

Ένα μαγαζί στην Καμάρα, Θεσσαλονίκη, έκανε θεσπέσιες χωριάτικες τυρόπιτες. Έκαναν 1.20€ το κομμάτι, και με μόλις δύο έσκαγες. Πλέον, τις άλλαξαν και τις αντικατέστησαν με άλλες των οποίων το φύλλο δεν είναι σφολιάτα, η ποιότητα σημείωσε κατακόρυφη πτώση. Η δε τιμή ανέβηκε στα 1.50€ το κομμάτι. Δεν θα με ξαναδούν ούτε με κυάλια.


Similar-End2615

Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν θεσπέσιες οι τυρόπιτες του Στράτου και δεν μπορώ. Πάντα κατεψυγμένες μαλακίες ήταν.


Mournheart

ε όχι και καλός ο Στράτος. Όλα είναι προψημένα αμφίβολης ποιότητας.


lightspot21

Σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι;


AlFasGD

Στράτος


Berber_Moritz

Πηγαίνουμε σε κοινωνία δύο ταχυτήτων σε όλα τα θέματα. Φθηνά φαγητά, καφέδες, ρούχα, αμάξια μεν την ανάλογη ποιότητα για τις κατώτερες τάξεις. Ακριβά τα "καλής ποιότητας", πιο ακριβά απ' ότι πρέπει. Έχεις ένα μαγαζί, όπου τα πάγια έξοδα (μισθοί, νοίκια, εφορία κτλ) είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων. Μπορείς να πουλήσεις καλής ποιότητας και ακριβά σε ότι τιμή θέλεις, μιας και αυτοί που τα έχουν θα τα δώσουν χωρίς να νοιαστούν για την τιμή. Εναλλακτικά πουλάς λάσπη, για να πιάσεις όσο κόσμο νοιάζεται για την τιμή και δεν μπορεί να ξοδέψει πολλά, θέλει απλώς να φάει όσο φθηνότερα μπορεί. Η εξαφάνιση της μέσης κάνει την ζημιά. Πάμε για καταστάσεις USA, όπου ένα κιλό ντομάτες είναι πιο ακριβές απ' ένα burger.


OurorobotS

Ωραία περιγραφή, σκεφτόμουν την μόδα των organic την σημερινή εποχή και κατάλαβα ότι πριν κάποιες δεκαετίες (ίσως και το 80) όλα organic ήταν, μπορούσες να το θεωρήσεις δεδομένο για κάθε προϊόν τροφής και όχι μόδα για να διπλασιάσεις τις τιμές


estiatoras

Δοκίμασες να τη φας με Μίλκο και τσιλι;


Kind-Astronaut-2950

Δε θα προλάβει να γυρίσει σπίτι του


when_the_is

άμα βαριέμαι με βλέπω να το δοκιμάζω


ca95f

Κολλητός μου καθηγητής, είχε μαθητή (νομίζω από Κοζάνη) που η οικογενειακή τους επιχείρηση έκανε την εξής απλή δουλειά. Αγόραζε τα ληγμένα γάλατα, γιαούρτια και τυριά από τις βιομηχανίες (τις επιστροφές δηλαδή από μάρκετ) και μετά από επεξεργασία παρασκεύαζαν υποκατάστατα τυριών και έτοιμη γέμιση για τυρόπιτες κτλ. Το προϊόν αυτό το είχα βρει κάποια στιγμή πριν χρόνια στα Makro. Επίσης μια βόλτα στα κατεψυγμένα του Makro/The Mart θα σας ανοίξει τα μάτια για την προέλευση πολλών εδεσμάτων που αγοράζουμε σε τυροπιτάδικα, σουβλατζίδικα κτλ. καθώς θα αναγνωρίσετε πολλά από αυτά και θα φρίξετε με το mark up που υπάρχει...


batkat88

Νομίζω πως μόνο ο Γρηγόρης έχει ακόμα καλή ζαμπονοτυροπιτα αν και έχω να φάω απο αυτούς κάτι μήνες. Οι χειρότερες ζαμπονοτυροπιτες είναι αυτές που είναι 99% χοντρή σφολιάτα και η γέμιση είναι ανύπαρκτη. Δε ξέρω αν έχετε δοκιμάσει Κουλουραδες, αλλά είναι το μοναδικό descent μαγαζί με τέτοια είδη.


rondabyarmbar

> Κουλουραδες, αλλά είναι το μοναδικό descent μαγαζί με τέτοια είδη. προς το παρόν ναι γιατί τα φτιάχνουν στο μαγαζί, δεν είναι κατεψυγμένα. Όταν αυξηθούν τα franchise θα πέσουν και αυτοί. Υ.Γ πάντως ως φαν των κουλουριών ψοφάω για κουλουράδες


batkat88

Έχουν ήδη πολλά μαγαζιά πάντως και η ποιότητα δεν έχει πέσει. Και εγώ ψοφαω για κουλουραδες ❤️


VagsS13

Ισχύει για τον Γρηγόρη. Πραγματικά ο μόνος που έχει ποιοτικά σφολιατοειδή. Έφαγα πρόσφατα οπότε το επιβεβαιώνω.


trifasikos

Συνυπογράφω. Επίσης με τρελαίνει η χωριάτικη τρόπος /τυρόπιτα που έχει. Από τις κορυφαίες των τυποποιημένων προϊόντων.


batkat88

Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά, η ζαμπονοτυροπιτα και κουρού πολυσπορη είναι τοπ.


batkat88

Δοκίμασε και κουλουραδες αν εισαι Αττική!


VagsS13

Είμαι εκτός Ελλάδας πλέον. Δεν είχα κουλουραδες στην γειτονιά μέχρι πρόσφατα οπότε δεν έτυχε να δοκιμάσω. Θα το έχω υπόψιν για όταν επιστρέψω.


depressed_salamandra

Αυτό το «Τυρί» τι είναι ;


Barbariannnnn

Φανταζομαι αυτο που πολλοι αναφερουν ως ''φυτικο τυρι'' στην πραξη ειναι οτι μενει απο τα μαγειρικα λαδια που μαζι με αμυλο και εσανς τυριου, γινεται μια κιτρινη μαζα που θυμιζει τυρι.


boltforce

Πωω ξερασα λίγο τώρα.. έχω κόψω σφολιάτα για τον λόγο που λες. Εάν δεν βρω φούρνο της γειτονιάς με τη σφολιάτα να δείχνει τραγανή φρεσκάδα δεν το σκέφτομαι καν


iIiiiiIlIillliIilliI

Την έχω φάει αυτή τη ζαμπονοτυρόπιτα που αναφέρεις και ενώ μου αρέσουν οι ζαμπονοτυρόπιτες κάτι δε πάει καλά με τη συγκεκριμένη. Πρέπει κάποιος να τη φτιάχνει και να προμυθεύει πολλούς.


goly1981

Έχεις απόλυτο δικιο, η ποιότητα των σφολιατοειδών είναι αισχρή, ζαμπονοτυροπιτες, τυρόπιτες, κλπ. Στην ζαμπονοτυροπιτα το χειρότερο είναι το γύρω γύρω που όταν το τρώω με πιάνουν απίστευτες καούρες....


mr_werty

Μαζική παραγωγή κατεψυγμένων.


Soupias

Οι περισσότεροι τις παίρνουν από τον ίδιο προμηθευτή κατεψυγμένες και απλά τις ψήνουν. Προσπάθησε να αγοράζεις από μαγαζιά που έχουν δικό τους εργαστήριο. Επίσης να κάνω πω και τον δικό μου πόνο. Η πτώση της ποιότητας τελευταίο χρόνο είναι γενικά στο φαγητό απ' έξω. Έχω δοκιμάσει ένα κάρο μαγαζιά για διάφορά είδη φαγητού και το αποτέλεσμα κυμαίνεται από το 'αδιάφορο γευστικά' μέχρι το έχω καούρα στο στομάχι την επόμενη μέρα. Είναι ειλικρινά η πρώτη φορά που δεν μπορώ να βρω μαγαζί με ποιότητα και γεύση της προκοπής.


Sostrat

Γι αυτό έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να παίρνω σφολιατοειδή. Συνήθως πλέον θα προτιμήσω ψωμοειδή (καλτσόνε , πεϊνιρλί κτλ) ή τυροκούλουρα (κατα προτίμηση με τυρί Philadelphia μέσα). Υπάρχει και η επιλογή του "κρύου σάντουιτς" η οποία αν και πολύ καλή, συνήθως είναι ακριβή.


eeksperienced

Δωδώνη Λυκούργου 9 Αθήνα, τυρόπιτα κουρού


SeaPhilosopher5376

Poly mikres tho


tsaki27

Κάκιστης ποιότητας σουβλάκια (έχω παρά πολύ καιρό να φάω ένα σουβλάκι ωραίο ποιοτικά όπως ήταν πριν από 10-15 χρόνια), κάκιστης ποιότητας σφολιάτες (έχω βρει 1-2 φούρνους που έχουν ΚΑΠΟΙΑ προϊόντα καλά και αλλά που δεν τρώγονται.


Ok_Calligrapher5776

Όλοι λένε για τις σφολιάτες αλλά κατ εμέ τα σουβλάκια είναι η πιο τραγική περίπτωση. Όλα τα χοιρινά σουβλάκια που εχω πάρει από διάφορα μαγαζιά βρωμάνε και η ποιότητα του κρέατος είναι απαίσια. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις τίμιο χοιρινό σουβλάκι στις μέρες μας, όσοι είχαν το χάλασαν και αυτό με εκνευρίζει απίστευτα. Δηλαδή, έχεις μια επιχείρηση που πάει καλά με ποιοτικο φαγητό και πας και ρίχνεις την ποιότητα ουσιαστικά κοροιδευοντας τους πελάτες σου που σε στηρίζουν. Γιατί για κοροϊδία πρόκειται.


tsaki27

Συν ότι το σουβλάκι μέσα σε 10 χρόνια έχει ανεβεί 2-2,5 φορές σε τιμή αλλά η ποιότητα είναι στα τάρταρα. Θυμάμαι το 2009-2010 να παίρνω σουβλάκι με 1,40 στην γειτονιά, μετά το πήγε 1,60 και 1,80 και κάποια στιγμή το 2013-2014 έκλεισε. Μετά από δυο χρόνια έφτιαξε άλλος σουβλατζίδικο στην θέση του ξεκίνησε με 2,30, τώρα κλασικά 2,80-2,90-3,00 και η ποιότητα έπεσε από τις αρχές που το είχε 2,30. Όταν έγινε αυτή η αύξηση ήταν η τελευταία φορά που πήρα από εκείνον και είναι στο δίπλα τετράγωνο 4 σπίτια μακρυά. Ο τύπος είναι τόσο απαράδεκτος που έκανε ντελίβερι την Τρίτη και την Τετάρτη με τα χιόνια και τον δρόμο να είναι πίτα στον πάγο.


_KatetheGreat35_

Η μαμά μου έχει μπουγατσατζιδικο στην Θεσσαλονίκη. Φτιάχνουμε την δική μας μπουγάτσα κ τις δικές μας χωριάτικες πίτες κ κάποια λίγα προϊόντα απλώς τα εμπορευομαστε. Το κόστος παραγωγής είναι αδιανόητο πλέον, προχθές πήραμε τυρί κ είχε 20€ παραπάνω απ' οτι την τελευταία φορά, τα άλευρα το ίδιο, επιπλέον επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλοί που να ξέρουν να φτιάχνουν καλή μπουγάτσα εννοείται οτι το μεροκάματο του μάστορα είναι υψηλό. Δηλαδή είναι αδύνατον να συναγωνιστείς από άποψη τιμών τα μαγαζιά που πουλάνε έτοιμα προϊόντα. Όσο αφορά στα έτοιμα, έχουμε δοκιμάσει άπειρα προϊόντα που έφερναν διάφορες εταιρείες για δείγματα στην μαμά, ξέρω πόση σαβούρα κυκλοφορεί εκεί έξω. Οι τιμές είναι συνήθως ανάλογες της ποιότητας, δηλαδή ένα καλό προϊόν έχει τεράστια διαφορά κ στην τιμή σε σχέση με τα κάκιστης ποιότητας προϊόντα, όμως δεν μπορείς εσύ την τελική τιμή να την προσαρμόσεις ανάλογα γιατί η πιάτσα έχει την τυρόπιτα 2€. Οπότε ως μαγαζί είτε πάρεις σαβουρα 0,50 είτε καλό προϊόν 1,10- 1,20 θα πουλήσεις στην ίδια τιμή. Οπότε, όπως σωστά παρατήρησες έχουν κυριαρχήσει στην πιάτσα οι αηδίες.


Thomas__GR

Πρώτον μονοπώλιο ή ολιγοπωλιακά καρτέλ. Γι'αυτό βλέπεις παντού πάνω κάτω ίδια προϊόντα, λογικά τα παίρνουν από ακριβώς τον ίδιο προμηθευτή ή παραγωγό. Δεύτερον κερδοσκοπία πάνω στις πληθωριστικές τάσεις. Όταν ανεβαίνει το κόστος του παραγωγού 3% αλλά αυτός αυξάνει την τιμή 5%, τότε αυξάνει τα κέρδη του με αφορμή μια αύξηση του πληθωρισμού. Με τα χρόνια αυτό συσσωρεύεται και η ζαμπονοτυροπιτα που έκανε 1€ το 2010 τώρα κάνει 2€. Για να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερη η αύξηση της τιμής όμως αλλά να συνεχίσει η κερδοσκοπία, μικραίνει και το προϊόν και χειροτερεύει η ποιότητα. Τρίτον ανύπαρκτο κράτος που δεν ενδιαφέρεται για τα δύο πρώτα. Εντιτ: ανά τα χρόνια κάποιοι απλώς δεν ενδιαφέρονται, και κάποιοι άλλοι τα συντηρούν επίτηδες γιατί φίλοι ή δικοί τους άνθρωποι είναι στα εν λόγω καρτέλ.


NooBias

>Πρώτον μονοπώλιο ή ολιγοπωλιακά καρτέλ Η ποιότητα είναι σκατά γιατί οι φούρνοι σταμάτησαν να φτιαχνουν δικά τους σφολιατοειδή κλπ. και αγοράζουν ότι πιο φθηνό υπάρχει στην αγόρα γιατί τα μισά τα πετάνε στο τέλος ετσί κ αλλιώς. Τώρα τα άλλα που γράφεις είναι λίγο άκυρα και κωμικά για την περίπτωση. Όλοι οι εντεπρενερς έχουν ανοίξει μπουγατσατσίδικα της πλάκας και ο κλασικός ο μαλάκας ο έλληνας κάθετε και πληρώνει για σκουπίδια και τους συντηρεί λες και η ζαμπονόπιτα ειναι ινσουλίνη και δεν μπορεί χωρίς αυτήν. Στο κάτω κάτω τρώς που τρώς σκουπίδια παρτα απο το σουπερ στο 20% της τιμής. Αλλά βέβαια πρέπει πάντα να φταίει το κράτος για την μαλακία που μας δέρνει.


xpanta

έχω να φάω σφολιάτες από τα 16 μου. Και είμαι 40+ οπότε δεν έχω άποψη. Γενικά όλα αυτά τα θεωρώ λίγο σκουπίδια. Φίλος που εργάζεται σε διανομή τέτοιων ειδών μου έχει πει να τα αποφεύγω. Στην τυρόπιτα δεν βάζουν καν τυρί, αλλά αλεύρι με γεύση τυριού και έχει κόστος 20 λεπτά και του πουλάνε 2 ευρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν λέει αλήθεια, με βολεύει να τον πιστεύω.


kafrillion

Δεν είναι μόνο οι σφολιάτες. Η ποιότητα έχει πέσει και στη σοκολάτα. Όταν το 1995 δοκίμασα πρώτη φορά κάτι που λεγόταν "κρουασάν" από τον Κατσέλη, επρόκειτο για ένα έδεσμα με πλούσια ζύμη και γέμιση. Ένα όνειρο! Πόσο ωραίο ήταν που μετά γέμισε η αγορά με κρουασάν και ήταν όλα τους νόστιμα; Εν τω μεταξύ έτρωγα τακτικά τυρόπιτες, λουκανικόπιτες, κτλ. Κάποια στιγμή, μετά το 2001, εκεί την παρατήρησα την αλλαγή στην ποιότητα προς το χειρότερο. Φουσκώματα, καούρες, έπαιρνες σφολιάτα από μαγαζί το πρωί και ήταν ήδη ξεραμένη, έπαιρνες αγορασμένη και ήταν το ίδιο. Ταυτόχρονα η γέμιση ή μειωνόταν ή ήταν χάλια στη γεύση. Μοναδική αχτίδα ήταν τα Dolce που έτρωγα στο Στρατό, που ήταν πέρα ως πέρα γεμάτα με πραλίνα ενώ και τα σάντουιτς τους ήταν πεντανόστιμα. Δυστυχώς, χάλασαν και αυτοί...


beautiful_me90

Πέρα από τη χάλια ποιότητα, κάποιοι πουλάνε και χθεσινά.


Kiceres

Έχω την εντύπωση ότι τα είδη σφολιάτας στους φούρνους, είναι σαν τον Σεφερλή: Όταν ήμασταν μικροί, μας άρεσε πολύ, παρ'ο,τι είναι κακό για την υγεία μας, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που απλά το σιχαίνεσαι... Και πάντοτε θα αναρωτιέσαι γιατί ξαφνικά χάλασε τόσο η ποιότητα. Αλλά δεν φταίει αυτός, απλά εσύ έγινες καλύτερος...


Nickkelium

Τρανς λιπαρά. Δεν τα συμπάθησα ποτέ.


[deleted]

Εδώ και ένα χρόνο το μόνο που αντέχεται κάπως είναι η κουρού του Γρηγόρη. Αλλα την έχουν κάνει τόσο μικρή που δεν αξίζει τα λεφτά που θα δώσεις


balcoit

Μπράβο που το παρατήρησες φίλε και που κάνεις call out, αλλά ήταν έτσι από πάντα. Επίσης, η σφολιάτα είναι το λεγόμενο puff pastry, εάν θες μπες youtube να δεις πως φτιάχνεται το ποιοτικό edition (spoiler, είναι βούτυρο πάνω από το 60%) και μετά φαντάσου ότι η σφολιάτα που έχουν όλα τα μαγαζιά είναι 100 φορές χειρότερη. Μακριά από τα memes που λέγονται ζαπονοκασερο-τυρο-κασερο-...πιτές.


Death-Priest

Συνοικιακοί φούρνοι is where it's at


SilverBeaver21

Πόσο καιρό έχω να βρω καλή φλογέρα Φιλαδέλφεια...


Convex_Cookie

Tbh εκτός και αν βρεθείς σε μια δύσκολη κατάσταση, ξέρω γω εκτός ρουτίνας, σε κανά νοσοκομείο φάση και τέτοια, απλά μακριά. Έίναι προιόντα άθλια γευστικά, γεμάτα τρανς λιπαρά και πανάκριβα κιόλας εκτός των άλλων. Καλύτερα κόψε απ'το προηγούμενο βράδυ μια κουμούτσα μαύρο ψωμί, βάλε λίγο λάδι, λίγη ντόματα, φετούλα, αλάτι, ρίγανι άντε και κανά σαλαμάκι παρά αυτά. +χελθ, νόστιμο και στο 1/10 του κόστους ξέρω γω.


iagounchained

Πολλα φαγητα εχουν τυποποιηθει. Απο τυροπιτες, μπουγατσες, μεχρι και μαγειρευτα που ολα μα ολα ειναι κατεψυγμενα και εχουν την ιδια γευση.


Dissapointing_Sauce

Το θέμα είναι γιατί το κάνουν, αφού βλέπουν ότι χάνουν πελάτες και οι τιμές είναι τραγικές για την ποιότητα του φαγητού. Η όλοι οι ιδιοκτήτες είναι φουλ ιγκνοραντ και απλά περνούν από τους πιο φθηνούς προμηθευτές, η δεν υπάρχει πια ποιότητα σε κανένα προμηθευτή.


dimos74

Γιατί αυτός που τους νοικιάζει μια τρύπα 40 τ.μ τους ζητάει 1-2 χιλιάρικα το μήνα, γιατί ο υπάλληλος (αν το αφεντικό θέλει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του) θα του στοιχίζει 1 χιλιάρικο (έχει δεν έχει δουλειά), γιατί ο λακαμάς που θέλει ποιότητα στο προϊόν δεν θέλει να πληρώσει και αντίστοιχα την αξία του ή παραπονιέται που μίκρυνε το μέγεθος του προϊόντος για να κρατηθεί η τιμή (βλέπε προηγούμενα σχόλια στο post) καθώς και πολλά πολλά άλλα, τα οποία αν δεν ασχοληθείς με το αντικείμενο δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζεις.


Bright-Speech-5419

Χωρίς να ανοίξουμε φύλλο, αν ήξερε μόνο ο κόσμος πόσο εύκολο είναι να πάρεις λίγο έτοιμο φύλλο και να φτιάξεις ότι πίτα θες εύκολα στο σπίτι. Είναι αρκετά εύκολο, βάζουμε απλά ένα ένα τα φύλλα αλοιμένα με λιωμένο βούτηρο (όχι μαργαρίνες και αηδίες, κανονικό) και μετά ότι γέμιση θέλουμε. Και σιροπιαστά με τον ίδιο τρόπο απλά προσθέτουμε σιρόπι (πχ μπακλαβάς).


geepalik

Όλα αυτά που διαβάζω εδώ, είναι πανελλαδικό το φαινόμενο ή μόνο στην Αθήνα; Όσοι μένετε στην υπόλοιπη χώρα, έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο στη ποιότητα των σφολιατοειδων; Είχα την εντύπωση ότι σε μικρότερες πόλεις για να επιβιώσεις, πρέπει να έχεις καλή ποιότητα. Όλοι γνωρίζουν όλους και δεν μπορείς να κρυφτείς αν σερβίρεις χάλια προϊόντα (εξαιρούνται αυτά σε τουριστικά μέρη).


Upstairs-Win-4679

Ισχύει ότι όντας σε μικρότερη κοινωνία δεν θα πουλήσεις σκατα γιατί θα χάσεις τον πελάτη. Λίγο πιο έξω από την Αθήνα να βγεις τρως παραδοσιακό πιτόγυρο, εν αντιθέσει στην Αθήνα όπως προαναφέρθηκε τρως οργανική μάζα. Δεν φοβάται ο "επιχειρηματίας" γιατί έχει τεράστιο target group σε μια απρόσωπη πόλη. Το πρόβλημα είναι ότι συνηθίσαμε το σάπιο, ξεχάσαμε πώς να τρώμε και είναι πολύ άσχημο. Υποχωρουμε σε όλα τα επίπεδα.


Medical-Brush6195

η Καλαμάτα κρατάει καλά αλλά δεν έχουν όλοι τις ημέρας δυστυχώς, μάλλον η κρίση και ο κορεσμός του επαγγέλματος φταίει


littlepickle_man

Ρε πήρα μια στο κυλικείο στο σχολείο μια μέρα, η γεύση της ήταν σαν να ετρωγα αρνί ρε και την πέταξα. Επόμενη μέρα τρέχαμε στα νοσοκομεία για "μικροβιακή λοίμωξη" που προέρχεται από κάτι που έφαγες🙅🤷‍♂️ Τουλάχιστον αδυνάτισα λίγο👌


maravazel

Όταν οι κλασικοί φούρνοι έχουν αντικατασταθεί από πρατήρια franchise τα οποία εισάγουν έτοιμα προϊόντα με υποκατάστατα συστατικά, κάπως έτσι γίνεται. Σκοπός η μεγιστοποίηση του κέρδους. Αντίθετα, ο μικρός φούρνος τυροπιταδικο αγοράζει πιο ακριβά για να διατηρήσει την ποιότητα και συνεπώς την πελατεία του που είναι πιο συγκεκριμένη.


Tar-eruntalion

αυτο το """""τυρι""""" σα χυσια ειναι, αηδια, μονο τυροπιτα με τυρι και οχι κρεμες παιρνω πλεον


Little_Internet_9022

Παρακαλώ πολύ μην επιτρέπετε να σας εκμεταλλεύονται ως καταναλωτές επειδή δώσατε μισό,1,2,3 5 €. Αν αγοράσετε ένα μπουκαλάκι νερό και είναι μισάνοιχτο θα πείτε, έλα μωρέ δεν πειράζει είναι 0,50€ ή θα ζητήσετε να σας δώσουν ένα σφραγισμένο? Γιατί να το κάνεις για ένα τρόφιμο που ήρθε κρύο, κακομαγειρεμένο κλπ??? μονο αυτό? η συνέπεια στην ποιότητα σε οτιδήποτε έχει χαθεί. Και δε μιλάω για την τοπ ποιότητα, για την όποια ποιότητα μιλάω, σε συνάρτηση με τη συνέπεια. Παίρνεις π.χ απο το τοπικό καφέ ενα κρουασάν ζαμπόν τυρί σήμερα το οποί όπως πολύ ωραία λές κοστίζει 2+ €, και είναι μέτριο.... ας μην συζητήσουμε τη σχέση ποιότητας/τιμής, και λες οκ, μέτριο μεν, αλλά στην ώρα του, ζεστό και τρώγεται. Και παραγγέλνεις απο το ίδιο μαγαζί την άλλη μέρα, αργεί 40 λεπτά "γιατί το παιδί είχε πάει μια άλλη παραγγελία", επειδή δεν είχε ζαμπόν έβαλε κάτι άλλο που μοιάζει με ζαμπόν και το είχε (χωρίς να ρωτήσει), είναι κρύο, και δεν τρώγεται (λες και επειδή είναι 2€ κι όχι 200 ας πουμε, ε δεν έγινε και τίποτα.... μου έχει συμβεί όπως σας το περιγράφω) και τελικά λες να πάει να γαμηθεί ο κάθε ένας με "το μαγαζάκι του" και επιλέγεις, Γρηγόρη, Everest, Βενέτη και χίλιες δύο άλλες αλυσίδες που ΔΕΝ έχουν ΥΨΗΛΗ ποιότητα μεν, αλλά έχουν συνέπεια στην μέτρια ποιότητα που προσφέρουν. Επίσης, αυτό που τα γάμησε εντελώς είναι το e-food γιατί παραγγέλνεις απρόσωπα και σε εξυπηρετούν απρόσωπα. Τολμάει το τοπικό σουβλατζίδικο απο το οποίο ψωνίζεις συχνά, να σου τα στείλει πατσαβούρια? δεν τολμάει γιατί σε ξέρει και ξέρει οτι ο μέρος του τζίρου του, του το κάνεις εσύ.


Chef_Syndicate

Κάποιο λάθος κάνεις..... Μια ζαμπονοτυρόπιτα κοστίζει 0,45€ - 0,80€ ανάλογα με τον προμηθευτή. Επίσης, αυτό το οποίο πληρώνεις ως καταναλωτής, είναι το ρεύμα που καταναλώνει το μαγαζί, τον υπάλληλο που πληρώνει το μαγαζί, το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ που πληρώνει η επιχείρηση, τα καθαριστικά και τα παρεμφερή υλικά που πληρώνει η επιχείρηση και τον διανομέα που πληρώνει η επιχείρηση αν διαθέτει ντελίβερι (που έρχεται για έναν καφέ των 1,80€ στα 5 χιλιόμετρα από το μαγαζί). Η ποιότητα της σφολιάτας ειναι τέτοια, διότι η σκληρή μαργαρίνη κοστίζει 1,89€ το κιλό ενώ το 84% βούτυρο (που κανονικά χρησιμοποιείται για την σφολιάτα) 4,5€ το κιλό. Ας το πάρουμε διαφορετικά. Ως καταναλωτής, θα αγόραζες μια ζαμπονοτυρόπιτα αν αυτή κόστιζε 4- 5€; Άν η απάντησή σου είναι ναι, να σου πω πως το 80% των πελατών ενός φούρνου θα έλεγε ΌΧΙ. Τι πρέπει να γίνει; Δεν ξέρω. Αυτό που βλέπω είναι πως τίμιοι φούρνοι που τιμούν την πελατεία τους (ανά την Ελλάδα) δεν τυγχάνουν της αξίας που τους πρέπει λόγω των υψηλότερων τιμών τους από αλυσίδες όπως πχ ο Γρηγόρης (τυχαίο παράδειγμα).


dimos74

Πολύ σωστός αλλά σιγά μη καταλάβουν τι τους λες. Οι περισσότεροι εδωμέσα αμφιβάλω αν έχουν έστω και επιφανειακή γνώση τί σημαίνει να λειτουργείς μια επιχείρηση και από που βγαίνει το τελικό κόστος ενός προϊόντος. Όλοι νομίζουν ότι εξαρτάται μόνο από το κόστος αγοράς της πρώτης ύλης.


Star_loner

Ένας τύπος σφολιάτας από ένα εργοστάσιο, μαζική παραγωγή για χαμηλότερες τιμές και μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους.. Και δεν αφορά μόνο τις σφολιάτες..


HeadSocietyYT

Ο γρηγορης ειχε την καλυτερη ζαμπονοτυροπιτα εβερ , εχω χρονια να φαω , λογικα εχει ακομι την ιδια.


ImbaFouskas

Πρασόπιτα εγγύηση παιδιά!


dim82gr

Να ψάχνεις φούρνους που να τα φτιάχνουν οι ίδιοι,χειροποίητα Τα περισσότερα στην αγορά είναι κατεψυγμένα,


dim82gr

Τι μου θύμησες ρε φίλε τώρα...την λουκανοπιτα που έτρωγα μικρός από έναν φούρνο που έχει κλείσει πλεον


mediterrane0

https://m.facebook.com/pages/category/Wholesale-Bakery/%CE%9F%CE%99-%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%95%CE%A3-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%A3-177729825760088/?locale2=el_GR Το καλύτερο. Delivery ταψί και σώθηκες.


cir6ca

Πρέπει να μάθω να ανοίγω φύλλο για να κάνω πίτες μόνος μου δεν βλέπω χαιρι


Close_enough5

Καλύτερη τηγανιτη τυροπιτα, μανιταροπιτα κλπ στη Δήμητρα Γουναριδη, Νέα Ιωνία. Πιροσκι όμως που?? Ακόμα θυμάμαι της καντινας του σχολείου...


Phoenix_GR

Καταλαβαινεις απο το σχημα ποιανου χοντρεμπορα ειναι , δεν εχω ιδεα ποιοι ειναι αλλα μετα απο τοσες αγορες σε φουρναρικα της ελλαδας καταλαβαινεις αν αξιζει να φας πχ μια ζαμπονοτυροπιτα .Προσωπικα πλεον προτιμω να δωσω κατι παραπανω και να παρω ενα σαντουιτς που θα εχει φρεσκο,τουλαχιστον δεν θα μου γ@μησει το στομαχι οπως το φυλλο με τα αθλια λαδια


TheCreepNextDoor

Η τελευταία φορα που έφαγα τίμια σφολιάτα ηταν στην 4η δημοτικού. Ειμαι 22. και επίσης: ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ. ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑ.


mauros_lykos

Ε μην παιρνεις ρε φιλε αν δεν σ αρεσει.


misap

Οταν ανεβαινει η βενζινη, ανεβαινει και οτι σχετιζεται με μετακίνηση, δηλαδή όλες οι πρώτες ύλες. Για να μπορέσεις να ανταγωνιστείς τις τιμές λοιπόν, αφού δεν ελέγχεις τα μεταφορικά κόστη, το επόμενο deal δεν θα είναι κρέμα τυρί αλλά κατακάθι βαρελιού ζύμωσης που κοστίζει 200% λιγότερο...