T O P
  • By -

souldrone

Εμένα η οπτική κολλάει και σταματάει να μου δίνει τηλέφωνο στο κέντρο. Πρέπει να τσεκάρω κάθε λίγο και λιγάκι αν έχω τηλέφωνο. Business 200αρι.


y_nnis

Αχα! Το παλιό καλό κόλπο με το 56 modem!


Sickrated

Περιμενω το FTTH 2 μηνες τωρα οποτε εχω ακομα δρομο


TheLittleJohn

Έφυγα από κοσμοτε και ησύχασα


MagnetofDarkness

Ακόμα είσαι στην Κοσμοτε. Οποιος καταλαβε, καταλαβε.


kronyak

>Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε Δεν είναι μυστικό το ότι η κοσμοτέ παρέχει το δίκτυο της στις υπόλοιπες εταιρίες. Και για αυτό είναι και πιο ακριβή στα πακετα της.


ArXiLaMaS

Δεν ισχύει πλέον αυτό καθώς έχει γίνει "μοιρασιά" και πλέον και οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν ιδιόκτητο δίκτυο αναλόγως την περιοχή.


TheLittleJohn

Πλέον έχουν αναπτύξει και οι άλλοι δίκτυο αλλά δεν με πειράζει. Πληρώνω λιγότερα από τα μισα


kafr85

Meanwhile άλλαξαν το χρέπι καφαο της γειτονιάς αλλά ακόμα ούτε vdsl δεν είναι διαθέσιμη να βάλουμε. Με 10-12 mbit κι έχει ο Θεός.


gigigis

>μόλις πάνε να βάλουν την ίνα συνηδητοποιουν ότι έχουν κάνει λάθος Τι λάθος έγινε; Δεν είχαν σκάψει στον δρόμο για οπτική ίνα; Κάτι πιο χοντρό και από αυτό; Δεν συμφέρει η οπτική ίνα (FTTH). Η δουλειά γίνεται και με VDSL και χαμηλό κόστος κάτω από 25€ το μήνα για 50Mbps. Οι πάροχοι προσπαθούν να πασσάρουν το VDSL ως "οπτική ίνα". Παράδειγμα, μπες στο site της Vodafone. Το πακέτο Fiber 100 δεν είναι πακέτο FTTH. Το πακέτο GigaFiber είναι FTTH αλλά η ταχύτητα είναι μόνο 100Mbps...


maxbydark

Βρίσκω βασικά το όλο μνμ λίγο αρνητικό μιας και την ταχύτητα που είναι *μόνο* 100mbps οι περισσότεροι στην ελλάδα δεν την έχουν. Σίγουρα σε σύγκριση με χώρες που πιάνουν όλοι εύκολα 200 είμαστε πίσω, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα είναι καλά. Επίσης, εάν προσέξεις υποθέτω ποιο πακέτο επιλέγεις, δεν έχεις να ανησυχείς πόσο μακριά είσαι από καφαο, σε τι κατάσταση είναι ο κατανεμητής, οι περισσότεροι δεν πιάνουν αυτά τα 50.


[deleted]

>Οι πάροχοι προσπαθούν να πασσάρουν το VDSL ως "οπτική ίνα". Kαλά που το διευκρίνησες γιατί εγώ αυτό είχα καταλάβει! Από ποια άποψη πιστεύεις ότι δε συμφέρει το FTTH;


gigigis

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ADSL. Είναι από το παλιό δίκτυο (της εποχής του) χαλκού και το 2030 θα βγει εκτός λειτουργίας. Εκεί δεν πιάνεις με τίποτα 24Mbps και τις περισσότερες φορές είναι 6-8Mbps, με διακοπές. Με το VDSL είναι οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα κοντά στο σπίτι, και από την καμπίνα μέχρι το δωμάτιο είναι καλώδιο χαλκού. Δεν είναι μακρύ καλώδιο χαλκού και μπορεί να πιάσει άνετα 50Mbps, συχνά 100Mbps και σε μερικές περιπτώσεις και 200Mbps. Για τους περισσότερους, τα 50Mbps είναι περισσότερο από αρκετά γιατί είναι πραγματικά 50Mbps. Κόστος; 22€ το μήνα αν το ψάξεις καλά. Και έχει μέσα και δωρεάν λεπτά προς κινητά. Για να βάλεις FTTH πρέπει να κάνεις αίτηση που αργεί. Αν είσαι σε πολυκατοικία, είναι πιο περίπλοκο. Το ελάχιστο κόστος είναι στα 29-30€ το μήνα για 100Mbps. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Το ποσό αυτό είναι με την επιδότηση 24 μηνών. Μετά τους 24 μήνες πρέπει να κάνεις διακανονισμό ώστε να σε αφήσουν στην ίδια τιμή ή να μην την ανεβάσουν πάρα πολύ. Αν γκουγκλάρεις, θα δεις άλλους να παίρνουν τηλέφωνα και να το παίζουν τρελίτσα οι πάροχοι.


[deleted]

Nα 'σαι καλά που το εξήγησες!


alex_power2007

Δεν είχαν κάνει καλή σύνδεση


gigigis

Δεν καταλαβαίνω. Εξήγησαν πραγματικά τι έγινε ή είπαν "δεν έκαναν καλή σύνδεση" και το άφησες έτσι;


alex_power2007

Ayto, den kaname kalh syndesh


maxbydark

ε και; δεν μπορούν να τη διορθώσουν;


keraynopoylos

Μου θυμίζεις παρόμοιο περιστατικό με τη virgin στην Αγγλία, για οπτική ίνα επίσης. Περίμενα 10 μήνες και με έστησαν σε τουλάχιστον 5 ραντεβού εγκατάστασης, ενώ έφαγα στο τηλέφωνο παλεύοντας να βρω άκρη πολλές ώρες. Ενιωσα τεράστια ευτυχία όταν πέρασε οπτική άλλη εταιρεία και ενημέρωσα τη virgin για ακύρωση της αίτησης σύνδεσης. Με πιλάτευε κάνα δεκάλεπτο βέβαια ο υπάλληλος προσπαθώντας να με αποτρέψει (περιμένατε τοσο καιρό και τώρα που (ξανα)ήρθε η ώρα;;;). Επίσης μου στέλνουν γράμματα ακόμα.